fbpx
США відправляють додаткові війська у Східну Європу на тлі активності РФ

США відправляють додаткові війська у Східну Європу на тлі активності РФ

Європа НАТО Німеччина Польща Румунія Світ Сусіди США

США відправляють війська у Східну Європу на тлі військової активності РФ біля українських кордонів.

Про це пише CNN.

Президент Джо Байден офіційно схвалив розміщення додаткових 3000 американських військових у Польщі, Німеччині та Румунії.

Такий крок направлений підтримати країни НАТО у Східній Європі, коли десятки тисяч російських військових розгорнуто вздовж кордону з Україною.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі заявила, що розгортання включає приблизно 2000 військовослужбовців, які будуть перекинуті зі Сполучених Штатів до Польщі та Німеччини. Крім того, приблизно 1000 військовослужбовців, які зараз базуються в Німеччині, перемістяться до Румунії.

За її словами, Байден погодився на додаткові війська після зустрічі у вівторок вранці з міністром оборони Ллойдом Остіном і головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Марком Міллі.

Ці додаткові переміщення військ не означають, що США вірять, що Путін вирішив вторгнутися в Україну чи будь-яку іншу країну, але «якщо він вторгнеться в Україну, очевидно, це матиме наслідки».

Сполучені Штати вже привели 8500 військовослужбовців у США у підвищену бойову готовність на випадок, якщо будуть викликані Сили реагування НАТО та швидко знадобляться сили США.

Сполучені Штати та НАТО вже мають десятки тисяч інших військових у Східній Європі, які можна використовувати для будь-яких додаткових розгортань у східноєвропейських союзників.


Новини по темі: Війська Росії та Білорусі почали бойове злагодження


За словами Кірбі, Пентагон «не виключає можливості того, що в найближчі дні буде більше» переміщень американських військ.

Польські чиновники останніми днями обговорювали з американськими колегами можливість відправлення в країну додаткових військових на тлі зростання чисельності військ РФ на кордоні з Україною і вже позитивно оцінили крок США.

Європа НАТО Німеччина Польща Румунія Світ Сусіди США