fbpx
США виділять 800 мільйонів доларів на закупівлю українських дронів

США виділять 800 мільйонів доларів на закупівлю українських дронів

БпА (Безпілотні апарати) Військова допомога ОПК США Україна

Сполучені Штати готують великий пакет військової допомоги Україні, який призначений для фінансування виробництва дронів українським оборонно-промисловим комплексом.

Про це у своєму зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Сьогодні є нове рішення Сполучених Штатів щодо підтримки України – новий оборонний пакет. Обсяг – 400 мільйонів доларів. Готується і ще окремий пакет – фінансування на виробництво українських дронів, 800 мільйонів доларів. Україна вдячна за цю підтримку», – сказав Зеленський.

Поки що Сполучені Штати офіційно не оголосили про цей пакет допомоги. Крім того, не деталізується, на виробництво яких дронів будуть виділені ці кошти.

Український ударний безпілотник "Лютий". 2024 рік. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Нагадаємо, що 21-го жовтня міністр оборони США оголосив про виділення Україні 68-го траншу військової допомоги на суму 400 мільйонів доларів.

Новий пакет допомоги включає в себе бронетранспортери, боєприпаси та спеціальне обладнання.

Фінансування українського ОПК

Українські партнери прагнуть розвинути спроможності українського оборонно-промислового комплексу й вивести його на рівень, коли він самостійно може забезпечувати потреби армії.

Раніше повідомлялося, що естонський уряд хоче закуповувати озброєння українського оборонно-промислового комплексу.

Міністр оборони Естонії вважає, що таке співробітництво може допомогти українському оборонно-промисловому комплексу збільшити обсяги виробництва.

Українські самохідні артилерійські установки «Богдана». 2024 рік. Фото: Міноборони Данії

Також повідомлялося, що глава міноборони Данії в Києві підтвердив готовність далі купувати для фронту озброєння українського виробництва.

Тоді у міноборони Данії розповіли, що Данія і Україна продовжують закупівлю озброєнь через український оборонний комплекс на загальну суму 4,2 млрд данських крон (600 млн доларів).

2,9 млрд данських крон візьмуть із заморожених російських активів, які Данія має перевести в готівку від імені ЄС.

БпА (Безпілотні апарати) Військова допомога ОПК США Україна