fbpx
США виділили новий пакет військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів

США виділили новий пакет військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів

Боєприпаси Військова допомога США Україна Україна-США

США виділили Україні новий пакет військової допомоги. У ньому є боєприпаси до артилерійських систем та бронетехніки, а також танкові мостоукладальники.

Новину оприлюднив офіційний сайт Державного департаменту США.

Цього разу Держдеп ратифікував 33-е вилучення американської зброї та обладнання із запасів США на суму 400 мільйонів доларів.

Новий пакет військової допомоги включає високоточні реактивні снаряди GMLRS до наданих США реактивних систем залпового вогню HIMARS та боєприпаси для гаубиць, які використовують ЗСУ.

Окрім цього, до пакета увійшли боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, інженерне обладнання для підриву, а також фінансування обслуговування, навчання і технічної підтримки.

Також у переліку допомоги йдеться про неназвану кількість броньованих мостоукладальників AVLB.

У повідомленні Держдепу також зазначено, що Сполучені Штати продовжують об’єднувати світ для підтримки України.

Ми побачили неймовірну відданість наших союзників і партнерів. Ми аплодуємо понад 50 країнам, які об’єдналися на знак солідарності з Україною, щоб надати підтримку, коли вона захищає свій суверенітет і територіальну цілісність“, – йдеться в офіційній заяві.

Минулий транш військової допомоги

Нагадаємо, минулий пакет американської військової допомоги Україні оголосили 24 лютого.

Це сталося на першу річницю повномасштабного російського вторгнення. Тоді вартість оголошеної допомоги становила 2 мільярди доларів.

У рамках цього траншу підтримки США з-поміж іншого мають передати ЗСУ додаткові БПЛА, засоби для виявлення і протидії безпілотникам, а також боєприпаси до артилерії та високоточних систем озброєння.

Допомогу надають у рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI) – тому озброєння замовлятимуть у виробників, а не вилучатимуть із запасів Пентагону.

Боєприпаси Військова допомога США Україна Україна-США