fbpx
США випробовують вертоліт «King Stallion»

США випробовують вертоліт «King Stallion»

Sikorsky Авіація Випробування Гелікоптери Морська піхота Світ США Флот

Корпус морської піхоти США провів перший етап випробувань перспективного важкого транспортного вертольота CH-53K «King Stallion» на море.

Про це повідомляє видання Janes.

Перевірки, визнані успішними відбулися на початку червня 2020 року в Атлантичному океані на базі універсального десантного корабля «Wasp».

«King Stallion» являє собою глибоку модернізацію CH-53E.

Розробка CH-53K, найбільшого американського вертольота, ведеться з 2006 року.

CH-53K «King Stallion». Фото: ЗМІ США

Машина зробила перший політ в жовтні 2015 року, а з 2018 року до попередніх льотних випробувань «King Stallion» приступила Морська піхота США.

Максимальна злітна маса нового транспортного вертольота становить 39,9 тонни. Машина може перевозити на зовнішній підвісці вантажі масою до 12,2 тонни.

Бойовий радіус вертольота становить близько 200 кілометрів. CH-53K, оснащений двигунами GE38-1B, вертоліт здатний розвивати швидкість до 315 кілометрів на годину.

Двигун General Electric GE38-1B

Під час випробувань на море фахівці перевірили вертоліт злетом і посадкою з палуби корабля «Wasp».

Запуском і вимиканням двигунів в умовах качки та підвищеної вологості, а також взаємодія бортових систем зв’язку CH-53K.

В цілому під час випробувань машина зробила 364 польоти з палуби «Wasp».

До кінця 2020 року CH-53K має пройти ще серію випробувань.

Раніше CH-53K пройшов випробування на дозаправлення в повітрі, під час яких імітувалась дозаправлення від літака-заправника KC-130J.

У 2021 році Морська піхота США приступить до дослідної експлуатації вертольота. Його прийняття на озброєння також планується на 2021 рік.

Sikorsky Авіація Випробування Гелікоптери Морська піхота Світ США Флот