fbpx
США випробували ракету з новим гіперзвуковим блоком C-HGB

США випробували ракету з новим гіперзвуковим блоком C-HGB

C-HGB Випробування Гіперзвукові ракети Ракетобудування Світ США

З Тихоокеанського ракетного полігону був проведений випробувальний запуск ракети з універсальною гіперзвуковою бойовою частиною Common-Hypersonic Glide Body (C-HGB).

Льотний експеримент провели на гавайському острові Кауаї 19 березня. Бойовий блок пролетів на гіперзвуковій швидкості до зазначеної точки попадання, про це повідомляють у Міністерстві оборони США.


Випробування було спільно здійснено армією і ВМС США за участю Агентства з протиракетної оборони США.

“Сьогодні ми перевірили нашу конструкцію, а тепер ми готові перейти до наступної фази в напрямку розміщення гіперзвукового ударного арсеналу”, – сказав директор стратегічних програм ВМС США віце-адмірал Джонні Вульф.

За його словами, блок піддали додатковим навантаженням, з якими він впорався.

“Випробуваний сьогодні гіперзвукового блоку тепер готове до переходу до розробки озброєнь для Сухопутних сил і ВМС, і це один з декількох варіантів застосування гіперзвукової технології, які розробляються в Міноборони”, – сказав заступник директора програми Пентагону по гіперзвуковим розробкам Майк Уайт.

Це друге льотне випробування американського гіперзвукового блоку C-HGB, перше було 30 жовтня 2017 року.

Common-Hypersonic Glide Body

Універсальна керована маневрена плануюча гіперзвукова бойова частина Common-Hypersonic Glide Body (C-HGB) розробляється для оснащення систем озброєння трьох видів американських збройних сил (армії, ВПС і ВМС).

Гіперзвукова бойова частина C-HGB заснована на розробленій Сандійскіми національними лабораторіями в інтересах армії США експериментальної гіперзвукової бойової частини Advanced Hypersonic Weapon (AHW), льотні випробування якої проводилися двома пусками у 2011 і 2014 роках і що досягала швидкості 8М (“М” – Число Маха). Для C-HGB офіційно поки що заявляється швидкість “більш 5М”.

Виготовлення блоків C-HGB здійснюється компанією Dynetics Technical Solutions (DTS).

Повнорозмірний макет гіперзвукової бойової частини Common-Hypersonic Glide Body (C-HGB)

Гіперзвуковий блок C-HGB повинен використовуватися в якості бойової частини створюваної в інтересах армії США перспективної системи гіперзвукового ракетної зброї наземного базування LRHW (Long Range Hypersonic Weapon).

Система являє собою універсальну твердопаливну балістичну ракету середньої дальності наземного базування AUR (All-Up-Round), оснащену блоком C-HGB у виконанні Block 1.

C-HGB

У серпні 2019 армія США видала контракти Lockheed Martin на суму 347 млн ​​дол. на розробку і створення дослідного зразка LRHW, і компанії DTS на суму 352 млн дол. На виробництво першого серійного комплекту універсальної гіперзвукової бойової частини C-HGB.

C-HGB Випробування Гіперзвукові ракети Ракетобудування Світ США