fbpx
США вивели на орбіту супутник GPS III

США вивели на орбіту супутник GPS III

SpaceX Космічні сили США Космос Світ Супутник США

Космічні сили США вивели на орбіту п’ятий супутник GPS IIІ.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на C4ISRNET.

Супутник GPS III-SV05, побудований компанією Lockheed Martin, був запущений 17 червня з мису Канаверал ракетою SpaceX Falcon 9.

Зазначається, що цей пуск відбувся лише через сім місяців після останнього запуску аналогічного супутника GPS III.

Повідомляється, що космічний апарат пройде два тижні випробувань та перевірки на орбіті, і, як очікується, він увійде в експлуатацію через кілька місяців, де його вдосконалені можливості сприятимуть покращенню GPS.

Космічний апарат важить 3,8 тонни, він стане складовою запланованого орбітального угруповання з 32 супутників глобального позиціонування третього покоління. Ці апарати поступово замінять застарілі супутники, які на сьогодні забезпечують сигнал GPS по всьому світу.

Супутники GPS III пропонують розширені можливості в порівнянні зі своїми попередниками, пропонуючи втричі більшу точність і вісім разів більшу здатність захисту від протидій.

Перший супутник сімейства GPS III вивели на орбіту у 2018-му році.

Виробництвом нових супутників займається корпорація Lockheed Martin. Вартість одного супутника становить $ 577 млн. Термін експлуатації супутника нового покоління становить 15 років.

Перші 10 апаратів GPS III в версії Space Vehicle (Block IIIA) запустять до 2023 року включно, інші 22 в версії Follow On (Block IIIF) почнуть розміщувати на орбіті з 2025 по 2034 роки.

Зазначимо, що у травні, Центр космічних та ракетних систем США (Космічні сили США) уклав контракт на 228 мільйонів доларів з компанією Raytheon Intelligence and Space на подальші оперативні системи управління наступного покоління GPS (OCX) (OCX 3F).

Цей контракт забезпечить оновлення наземної системи операційного управління наступного покоління OCX 3F, модернізує систему OCX Blocks 1 і 2, використовуючи розширені можливості нових космічних апаратів GPS IIIF, розроблених Lockheed Martin.

SpaceX Космічні сили США Космос Світ Супутник США