fbpx
США виявили біля Гаваїв корабель-розвідник Росії

США виявили біля Гаваїв корабель-розвідник Росії

ВМФ Росії ВМФ США Росія Світ США Тихий океан Флот

Військові Сполучних Штатів проводять спостереження за російським розвідувальним кораблем біля Гаваїв.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на джерела американського видання Star-Advertiser.

Російський корабель виявили поблизу економічної зони Гаваїв ще 7 січня.

Спостереження за російським кораблем, яке працює у міжнародних водах у районі Гавайських островів, здійснює командування США в Індо-Тихоокеанському регіоні.

«Ми уважно відстежуємо всі кораблі в Індо-Тихоокеанському районі операцій за допомогою морської патрульної авіації, надводних кораблів та спільних засобів», – заявив майор США Роб Мартінс.

Зона відповідальності Командування США в Індо-Тихоокеанському регіоні (INDOPACOM)

Раніше американські ЗМІ назвали безпрецедентною загрозою навчання російського Військово-морського флоту неподалік Гаваїв з імітацією знищення авіаносців противника.

«Ми діємо відповідно до міжнародного морського та повітряного права, щоб гарантувати, що всі країни можуть робити те саме без страху та суперництва, а також для забезпечення вільного та відкритого Індо-Тихоокеанського регіону», — стверджує Мартінс.

Тоді за діями ВМФ Росії в Тихому океані спостерігали три есмінці класу «Arleigh Burke» та патрульний катер класу «Sentinel».

За інформацією ЗМІ, у відповідь на ці маневри американські Повітряні сили також піднімали повітря групу винищувачів F-22A, розташовану в даному районі. Передбачається, що активність російського флоту пов’язана із випробуваннями США нових систем протиракетної оборони.

У травні Тихоокеанський флот США відстежив російський розвідувальний корабель «Карелия», що базувався у Владивостоку, який знаходився приблизно за 15 морських миль (28 км) на захід від Кауаї.

Розвідувальний корабель ССВ-535 «Карелия» флоту Росії. Фото з відкритих джерел

На цьому острові Гавайського архіпелагу знаходиться ракетний полігон «Barking Sands», який використовується ВМС та Агентством протиракетної оборони США.

Нині Пентагон вважає Тихий океан своїм головним пріоритетом операцій і вважає Китай своїм головним суперником у регіоні. Росія, як і раніше, залишається великим гравцем у регіоні.

ВМФ Росії ВМФ США Росія Світ США Тихий океан Флот