fbpx
США визнали “ПВК Вагнер” транснаціональною злочинною організацією

США визнали “ПВК Вагнер” транснаціональною злочинною організацією

"ПВК Вагнер/Лига" Найманці Росія Світ США

Сполучені Штати визнали російське військове формування «ПВК Вагнер» транснаціональною злочинною організацією.

Міністерство фінансів США повідомляє, що проти формування запровадили додаткові санкції.

Американський мінфін заморозив активи військового формування у США через допомогу у війні проти України.

Під санкції потрапили також партнери формування та інші компанії, які сприяють військовому комплексу Росії — загалом 6 фізичних та 12 юридичних осіб.

Так законодавство Сполучених Штатів дозволяє запроваджувати проти членів і структур транснаціональних злочинних організацій санкції.

Росіянин "Военкор Среда” та найманці "ПВК Вагнер" на своїй базі у Попасній. Серпень 2022. Україна. Фото: "Военкор Среда”

Зокрема, замороження будь-яких активів формування у США та заборону американським громадянам надавати кошти, товари чи послуги.

У США раніше заявляли, що так звана «ПВК Вагнер» отримала партію зброї з Північної Кореї для зміцнення російських сил в Україні, що є ознакою розширення ролі найманців у війні.

Хоча розвідка США вважає, що кількість зброї з КНДР не змінить динаміки бойових дій в Україні.

Таке постачання – пряме порушення резолюцій Ради Безпеки ООН.

Згодом речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив, що Сполучені Штати поділилися своїми розвідданими з групою експертів від Комітету Ради Безпеки ООН. Тобто надали інформацію про те, що Північна Корея постачає озброєння до Росії.

Також у США нещодавно оприлюднили розсекречені фотографії російських вагонів, які в листопаді 2022 року прямували з Росії до Північної Кореї та назад. Це, на думку США, було першим постачанням зброї для формування «ПВК Вагнер».

Супутникові знімки з російськими вагонами, які мали отримати військовий вантаж від Північної Кореї. Листопад 2022 року. Фото: Білий Дім

Тоді представник Білого дому продемонстрував журналістам у Вашингтоні супутникові знімки, на яких видно, що 18 листопада п’ять російських залізничних вагонів вирушили з Росії до Північної Кореї. Наступного дня Північна Корея завантажила ці залізничні вагони й контейнери, після чого потяг повернувся до Росії.

"ПВК Вагнер/Лига" Найманці Росія Світ США