fbpx
США закуповують модернізовані БМП «Bradley» з комплексом активного захисту 

США закуповують модернізовані БМП «Bradley» з комплексом активного захисту 

M2 Bradley БМП Бронетехніка Закупівлі Світ США

У США представили нові модернізовані бойові машини піхоти M2A4E1 «Bradley», закупівлі яких мають розпочатись невдовзі.

Про це повідомляє офіційна сторінка PEO Ground Combat Systems.

Нова модернізована машина була представлена армією США у місті Сако, штат Мен. Під час церемонії було повідомлено, що Міністерство оборони США вже виділило кошти для її закупівлі.

За планом, вона має замінити бойові машини, які передавались зі складу армії США для України.

БМП M2A4E1 отримала великий пакет оновлень, який поліпшив як можливості системи керування вогнем, так і підвищив безпосередньо захист машини від протитанкової зброї.

Насамперед були встановлені сучасні тепловізори для всього екіпажу, що збільшило їх обізнаність при поганій видимості та вночі.

Головною особливістю стала інтеграція комплексу активного захисту «Iron Fist», який здатний перехоплювати сучасні протитанкові ракети.

Крім самих контрелементів, на БМП були встановлені бортові радіолокаційні станції, які допомагають виявляти ракети, а також комбіновану систему попередження.

Комбінована система попередження — це набір датчиків, які виявляють лазерне опромінення, а також мають окремий модуль моніторингу простору.

Модуль дозволяє сканувати простір та виявляти такі об’єкти, як танки, піхота, гелікоптери тощо. Додатково командир має можливість помічати цілі як союзного війська, так і ворога.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що у вересні 2024 року армія США уклала контракт на модернізацію певної кількості бойових машин піхоти M2A3 до рівня A4.

Вартість нового контракту оцінюють у 288 мільйонів доларів, що забезпечить компанію BAE Systems додатковим обсягом роботи та знизить загальну вартість модернізації у майбутньому.

M2 Bradley БМП Бронетехніка Закупівлі Світ США