fbpx
США залишать в Афганістані понад 600 військових

США залишать в Афганістані понад 600 військових

Азія Афганістан Світ США

США залишать в Афганістані понад 600 військових для забезпечення безпеки дипломатів після завершення виведення основних американських військових сил.

Про це пише УНН з посиланням на АР.

Виведення ж основного контингенту військ буде закінчено найближчими двома тижнями.

Кілька сотень додаткових американських збройних сил залишатимуться в аеропорту Кабула, можливо, до вересня, щоб допомагати турецьким військам, що забезпечують безпеку, як тимчасовий хід, поки не буде проведена більш офіційна операція з безпеки, очолювана Туреччиною, заявили чиновники.

Загалом чиновники заявили, що США очікують, що американське та коаліційне військове командування, його керівництво та більшість військ будуть звільнені до четвертого липня або незабаром після цього, дотримуючись запланованого терміну, розробленого командирами кілька місяців тому.

Від’їзд основної частини понад 4000 військовослужбовців, які перебували в країні протягом останніх місяців, розгортається задовго до закінчення терміну виведення президента Джо Байдена 11 вересня.

Військові сил безпеки Афганістану

Це відбувається на тлі прискорених здобутків на полі бою талібів, що підсилює побоювання, що афганський уряд та його військові можуть зруйнуватися за лічені місяці.

Станом на кінець травня США вивели з Афганістану близько 40% свого військового персоналу.

Органам влади Афганістану передано шість об’єктів, близько 13 тис. одиниць обладнання передано співробітникам Управління Пентагону з логістики для утилізації.

У командуванні уточнили, що з міркувань безпеки дані про виведення американських військових з Афганістану надаватимуть лише у відсотковому співвідношенні.

Мобільний блокпост в Афганістані

Варто зазначити, що США та НАТО 1 травня офіційно розпочали виведення своїх військових контингентів з Афганістану. До 11 вересня Афганістан мають залишити близько 3500 американських військовослужбовців та близько 7000 солдатів НАТО.

Президент США Джо Байден, виступаючи в квітні, у прямому ефірі про політику в Афганістані, наголосив, що минуло 10 років з дня смерті Усами Бін Ладена, і настав час закінчити війну Америки в цій країні і повернути американські війська додому.

Азія Афганістан Світ США