fbpx
США замовили гранатомети M72 LAW на 500 мільйонів

США замовили гранатомети M72 LAW на 500 мільйонів

Гранатомет Закупівлі Піхотне озброєння Світ США

Сполучені Штати замовили ручні одноразові гранатомети M72 LAW на майже півмільярда доларів.

Про це інформує Мілітарний.

Збройні сили США уклала контракт з компанією Nammo Defense Systems Inc. вартістю майже 500 мільйонів доларів на повне виробництво одноразових ручних реактивних протитанкових гранат M72 LAW, пише Defenseworld.net.

Міністерство оборони США у своїй заяві повідомило:

«Nammo Defense Systems Inc., Меса, штат Арізона, отримала контракт на 498,09 мільйонів доларів США з твердою фіксованою ціною на повне виробництво варіантів і компонентів боєприпасів легкої штурмової зброї M72»

Очікується, що роботи будуть завершені до 19 грудня 2026 року.

Light Anti-Tank Weapon

M72 LAW (англ. M72 Light Anti-Tank Weapon) — портативна реактивна 66-мм некерована протитанкова граната, що перебуває на озброєнні Збройних сил США з 1962 року. Гранатомет складається з пускової труби та гранати, він є зброєю однозарядної дії, після вистрілювання гранати його корпус (труба) викидається.

Вага гранатомета складає від 2 до 4 кілограмів в залежності від модифікації. Гранатомети поставляються у війська вже спорядженими. М72 призначений для боротьби з танками, бронетранспортерами та іншою бронетехнікою, а також з укриттями на відстані декількох сот метрів. Бронепробиття заявлено на рівні до 350 мм (у гранат останніх модифікацій).

Гранатомет M72 компанії Nammo

На корпусі (трубі) гранатомета знаходяться спусковий та ударний механізми, прицільний пристрій та рукоятка для перенесення. Прицільний пристрій складається з рамкового прицілу, що встановлюється з кроком 25 м в діапазоні від 50 до 350 м, а також відкидного діоптра.

За допомогою шкали рамкового прицілу визначається упередження при стрільбі по цілям, що рухаються зі швидкістю до 24 км/год.

Рухомі цілі можуть бути уражені на відстані до 150 м, нерухомі — до 300-350 м. Граната має реактивний пороховий заряд, стабілізатор, що складається з шести елементів.

Щоб привести зброю до бойової готовності, необхідно відтягнути зовнішню телескопічної труби на 280 мм назад. Зовнішня трубка виготовляється зі склопластику, внутрішня її частина – зі сплаву алюмінію.

Гранатомет Закупівлі Піхотне озброєння Світ США