fbpx
США замовили JLTV на майже півмільярда доларів

США замовили JLTV на майже півмільярда доларів

Бронемашини JLTV Бронетехніка Закупівлі Корпус морської піхоти США Литва Словенія США

Контрактне командування армії США замовило у компанії Oshkosh Defense легкі тактичні транспортні засоби JLTV на суму у 407,3 млн доларів.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages із посиланням на пресслужбу компанії Oshkosh Defense.

Замовлення передбачає поставку 1240 легких тактичних транспортних засобів (Joint Light Tactical Vehicles, скор. – JLTV) та пов’язаних з ними комплектуючих.

Замовлення отримане від Контрактного командування американської армії (U.S. Army Contracting Command) включає бронемашини JLTV та комплектуючи до них для Корпусу морської піхоти США (USMC), Словенії та Литви.

У серпні 2019 року, Державний департамент США схвалив продаж Литві 500 бронеавтомобілів JLTV, на загальну суму у 170,8 млн доларів, перші з яких надійдуть наприкінці 2021 року.

Заявка на продаж JLTV була подана Литвою до США наприкінці лютого 2019-го року та впродовж 6 місяців була на розгляді.

JLTV  на випробуваннях у Литві

Вперше про намір закупити американські машини JLTV стало відомо у 2017-у році, коли за результатами випробувань у Литві, саме ця модель випередила дев’ять інших запропонованих національній армії броньованих машин.

Також у листопаді 2018 року Словенія замовила 38 машин JLTV, з терміном поставки впродовж 2021-2023 років.

Інтерес до закупівлі броньованих машин JLTV проявила і Чорногорія що у жовтні 2019 року оголосила про наміри придбати 67 бойових машин у американської компанії Oshkosh.

Бронемашини JLTV Бронетехніка Закупівлі Корпус морської піхоти США Литва Словенія США