fbpx
США замовили розробку нової системи сповіщення про ракетний удар

США замовили розробку нової системи сповіщення про ракетний удар

Космічні сили США Космос Світ США Технології

Космічні сили США замовили розробку нової системи сповіщення про ракетний удар.

Про це пише c4isrnet.com.

Було обрано дві компанії для розробки цифрових моделей інфрачервоних датчиків для наступного покоління супутників попередження.

Компанія Raytheon Technologies та Millennium Space Systems уклали контракти з Космічними силами США на виготовлення прототипу Missile Track Custody.

Згодом прототип протестують на ефективність виявляти і відстежувати балістичні ракети.

У початковому угрупуванні заплановано мати п’ять супутників – три на геосинхронній орбіті та ще два забезпечуватимуть покриття полярних районів планета Земля.

Супутник AEHF-6

Lockheed Martin є головним підрядником для перших трьох супутників наступного покоління, якому в 2018 році було призначено 2,9 млрд доларів для їх проектування та ще 4,9 млрд доларів у 2021 році для їх побудови .

У 2020 році компанія Norhtrop Grumman отримала 2,4 мільярда доларів, щоб розпочати проектні роботи на полярних супутниках.

19 травня 2021 року Космічні сили США вивели на орбіту супутник системи протиповітряної оборони (ППО) Космічної системи інфрачервоного слідкування США (SBIR), що працює з 2013 року і призначена для попередження про ракетні удари у світі.

Військові посадовці заявили, що супутник виробництва американської компанії Lockheed Martin зможе інфрачервоними сенсорами виявляти гаряче повітря з вихлопів від запуску ракет у світі, що підвищить готовність до нападів.

Нагадаємо, що на початку травня ми інформували, що Центр космічних та ракетних систем США (Космічні сили США) уклав контракт на 228 мільйонів доларів з компанією Raytheon Intelligence and Space на подальші оперативні системи управління наступного покоління GPS (OCX) (OCX 3F).

Цей контракт забезпечить оновлення наземної системи операційного управління наступного покоління OCX 3F, модернізує систему OCX Blocks 1 і 2, використовуючи розширені можливості нових космічних апаратів GPS IIIF, розроблених Lockheed Martin.

Космічні сили США Космос Світ США Технології