fbpx
США завдали авіаудар по талібам в Афганістані

США завдали авіаудар по талібам в Афганістані

Азія Афганістан Світ США

США завдали авіаудар по талібам в Афганістані.

Про це інформує Мілітарний.

З повідомлення Fox News, стало відомо, що американські військові за допомогою безпілотників, здійснили два удари по позиціях руху “Талібан” на півночі Афганістану, – заявив представник американського оборонного відомства.

Авіаудари відбулися за кілька годин до того, як президент Афганістану Ашраф Гані збирався зустрітися з президентом США Байденом у Білому домі в п’ятницю вдень.

Рейд сил безпеки Афганістану

Повідомляється, що внаслідок повітряного удару невідома кількість бойовиків “Талібану” була вбита, це відбулося в провінціях Баглан і Кундуз.

В свою чергу, Радіо Свобода повідомляє, що сили безпеки Афганістану вступили в запеклі бої із угрупованням “Талібан” по всій території країни.

Сили безпеки Афганістану

За повідомленнями афганських чиновників, протягом минулої доби почалися бої в північних провінціях Баглан, Кундуз, Балх, Тахар та Фар’яб, і у південносхідних Пактії та Забулі.

Це сталося після того, як афганські урядові війська почали наступальні операції проти талібів.

Протягом останніх тижнів угруповання бойовиків взяли під контроль десятки районів, де раніше перебували урядові силовики, викликаючи занепокоєння уряду Кабула, який визнаний Заходом.

Мобільний блокпост в Афганістані

Представник Міністерства оборони заявив, що за минулу добу афганські війська відбили у повстанців дев’ять районів, а також почалися операції в інших районах, захоплених угрупованням за останні тижні.

За словами прессекретаря Фавада Амана, понад 200 бойовиків “Талібану” загинули в ході наземних операцій, які підтримуються повітряними ударами. Місцеві лідери підтвердили, що три райони в провінціях Пактія, Баглан і Фар’яб були повернуті під контроль урядових сил.

Американські військові в Афганістані

Американські військові заявляють, що вже вивели з регіону більше половини з 3 500 військових, а також вивозять обладнання.

Азія Афганістан Світ США