fbpx
США зробили найдорожче в історії замовлення на підводні човни

США зробили найдорожче в історії замовлення на підводні човни

ВМФ США Закупівлі Підводні човни Світ США Флот

Військово-морський флот США здійснив найдорожче в історії замовлення на підводні човни – дев’ять одиниць субмарин класу Virginia.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті ВМФ США

На службі ці підводні човни замінять застарілі субмарини класу Ohio.

Контрактом загальною вартістю 22,2 млрд доларів США передбачено отримання восьми підводних човнів останньої модифікації – Block V та ще однієї попередньої версії – Block IV.

Остання версія відрізняється збільшеною водотоннажністю через розміщення 28 додаткових ракетних пускових у корпусі. Загалом це 40 крилатих ракет типу Tomahawk замість 12 у Block IV.

Головний корабель класу - PCU Virginia (SSN 774)

Будівництво має розпочатися вже цього року, а передача флоту впродовж 2025-2029 років.

Окрім ударного ракетного озброєння підводні човни класу Virginia мають чотири 533-мм торпедних апарати та 25 торпед на борту.

Для ВМФ США вже будується дві субмарини класу Virginia і з додатковим замовленням їх кількість збільшиться до 10 одиниць.

Підводні човни класу Virginia — це тип багатоцільових атомних підводних човнів, призначений для боротьби з підводними човнами у віддалених частинах світового океану та у прибережних зонах, а також для нанесення ракетних ударів (в т.ч. і ядерних) по наземних цілях та об’єктам.

Водотоннажність Block IV складає близько 8000 тонн, довжина – 115 метрів, ширина – 10,4 метри. Матеріал корпусу – композитний.

ВМФ США Закупівлі Підводні човни Світ США Флот