fbpx
ССО Білорусі отримали реактивні системи “Град”

ССО Білорусі отримали реактивні системи “Град”

Артилерія Білорусь Європа РСЗВ РСЗВ «Град» Світ

Сили спеціальних операцій Білорусі почали озброюватися реактивними системами залпового вогню «Град».

Про це повідомляє «Беларускі Гаюн».

Як зазначають, у складі 38 десантно-штурмової бригади завершилася додаткова підготовка водіїв на реактивні системи «Град».

На завершення цієї підготовки був проведений 50-кілометровий марш у складі колони задля підтвердження кваліфікації водіїв.

Треба зазначити, що чутки про передачу силам спеціальних операцій Білорусі реактивних систем залпового вогню стало відомо ще у липні 2023 року.

Уже у травні 2024 року «Гради» були помічені під час параду військ Брестського гарнізону, а також на виставці техніки 103 повітряно-десантної бригади у Вітебську.

Як зазначають, додаткова підготовка водіїв на ці системи є повним підтвердженням того, що реактивну систему взяли на озброєння змішаних артилерійських дивізіонів 38 та 103 повітряно-десантної бригади.

Імовірно, у кожному з дивізіонів була сформована реактивна артилерійська батарея, куди входитиме по шість бойових машин.

Окрім «Градів», на озброєнні змішаних артилерійських дивізіонів бригад Сил спеціальних операцій також перебувають 122-мм причіпні гаубиці Д-30, 120-мм причіпні міномети 2бБ23 «Нона-М1», а також протитанкові ракетні комплекси.

Передані реактивні системи залпового вогню «Град» розміщені на старому шасі вантажівки Урал-375Д, а не на базі модернізованих варіантів автомобілів, які виробляє білоруський ОПК.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що білоруська армія розпочала процес модернізації парку реактивних систем залпового вогню 9К57 «Ураган».

Як зазначили у пресцентрі, перша партія РСЗВ 9К57 «Ураган» вирушила на модернізацію. Це поліпшить як оперативні можливості реактивних систем, так і здатність ведення вогню.

Артилерія Білорусь Європа РСЗВ РСЗВ «Град» Світ