fbpx
ССО Туреччини та Узбекистану провели спільні навчання

ССО Туреччини та Узбекистану провели спільні навчання

Азія Навчання Світ Туреччина Узбекистан

ССО (Сили спеціальних операцій) Туреччини та Узбекистану провели спільні навчання на полігоні поблизу афгано-узбецького кордону.

Про це пише Анадолу.

Тренування на полігоні Термез відбулись в рамках плану двосторонньої військової співпраці між збройними силами двох країн.

Важливість навчань відмічається присутністю на фінальному дню керівників генеральних штабів Узбекистану та Туреччини, а також високопоставлених військових з інших країн.

Згідно зі сценарієм навчань, узбецькі та турецькі спецпризначенці виявили озброєні банди, що незаконно потрапили до країни, за допомогою безпілотних літальних апаратів.

В ході навчань військовослужбовці двох країн виконали практичні вправи з подоланням 15-кілометрової комплексної тактичної смуги перешкод, виконали елементи ближнього бою з проведенням показових стрільб.

Машини JLTV узбецької армії

Також на полігоні проведені заняття з відпрацювання питань тактико-спеціальних навчань та організовані спортивні змагання.

Узбекистан регулярно проводить двосторонні навчання з різними країнами для обміну досвіду та навчання своїх військових.

Впродовж 22-27 квітня 2019 року на полігоні «Форіш» пройшли тактико-спеціальні навчання за участі військовослужбовців Збройних сил Узбекистану, Пакистану та Туреччини.


В Узбекистані представили власну модернізацію Т-64


У травні того ж року Наманганській області відбулись навчання узбексько-білоруських навчань «Бойова співдружність-2019», а на полігоні «Форіш» у Джизаксій області – навчання з Китаєм.

Метою проведення тренувань є відпрацювання операцій з ліквідації терористів.

Азія Навчання Світ Туреччина Узбекистан