fbpx
Стала відома сума закупівлі комплексу «Нептун»

Стала відома сума закупівлі комплексу «Нептун»

«Нептун» ВМС України Закупівлі КБ «ЛУЧ» Міністерство оборони (МОУ) Протикорабельні ракети (ПКР) Україна Флот

Стала відома сума, яку витратить Міністерство оборони України у 2021 році на закупівлю ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Про це повідомляє «Мілітарний» з посиланням на інформацію озвучену Міноборони в Паспорті бюджетної програми на 2021 рік.

Фінансування закупівлі комплексу РК-360МЦ «Нептун» на цей рік складає 720 164,6 тисяч гривень (25,9 млн доларів).

До складу комплексу входять уніфіковані пускові установки, транспортно-заряджаючі машини, транспортні машини та рухомий командний пункт.

Наприкінці минулого року Міністерство оборони України замовило перший дивізіон ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун».

Машини ракетного комплексу РК-360 МЦ Нептун

З того часу у ВМС ЗС України один з підрозділів перейшов на штат ракетного дивізіону та зараз готується до приймання ракетного комплексу на озброєння.

Береговий ракетний комплекс РК-360 МЦ «Нептуна» був прийнятий на озброєння Збройних сил України 23 серпня 2020 року.

Після цієї події стало відомо про завершення співпраці у розробці з українським виробником АТ «АвтоКрАЗ» та перехід на шасі марки TATRA.

Пуск протикорабельної ракети Р-360 ракетного комплексу «Нептун» 17 червня 2020 року

«Нептун» оснащено крилатими ракетами, які здійснюють політ на надмалих висотах на дальність близько 300 км. Ракета має стартовий та маршовий (основний) двигуни.

Першій є модифікованим твердопаливним стартовим прискорювачем від зенітної ракети С-125. Основний турбореактивний двигун МС-400 вироблено компанією «Мотор Січ».


Це цікаво: Міноборони та КБ «ЛУЧ» підготували угоду на розробку «Нептун» для авіації


РК-360 МЦ «Нептун» – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеоролічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

«Нептун» ВМС України Закупівлі КБ «ЛУЧ» Міністерство оборони (МОУ) Протикорабельні ракети (ПКР) Україна Флот