fbpx
Стартували спільні з Румунією навчання на Дунаї

Стартували спільні з Румунією навчання на Дунаї

Riverine Берегова охорона Румунії ВМС Румунії ВМС України Дунай Морська охорона Навчання Румунія Флот

Сьогодні, 4 вересня у Румунії розпочались спільні двосторонні українсько-румунські навчання Riverine – 2019.

Про це повідомляє прес-служба ВМС ЗС України

В них беруть участь підрозділи Військово-Морських Сил ЗС України, Морської охорони ДПС України, Морських сил та берегової охорони Румунії.

Мета заходу: відпрацювання спільних дій багатонаціональних катерних тактичних груп в акваторії річки Дунай для підвищення рівня їх взаємосумісності та спроможностей.

Навчання розпочались з урочистої церемонії відкриття, яку очолили командувач ВМС ЗС України віце-адмірал Ігор Воронченко та начальник Головного штабу Морських сил Румунії віце-адмірал Александру Міршу.

Урочиста церемонія початку міжнародних навчань Ріверайн-2019 1

Від Військово-Морських Сил ЗС України в цьогорічних навчаннях беруть участь малі броньовані артилерійські катери “Аккерман” та “Вишгород”, навчальний катер “Сміла” та вертоліт Мі-14, від румунської сторони – два броньованих патрульних катери, два річкових тральщики, один патрульний катер та річковий буксир.

Загалом двосторонні навчання проходитимуть протягом трьох днів в акваторії річки Дунай, де українські та румунські колеги спільно відпрацюють основні елементи по забезпеченню безпеки у протоках та річкових секторах.

Навчання триватимуть до 06 вересня та включатимуть в себе такі основні елементи, як тактичне маневрування, протимінні дії, пошук та рятування людини, що впала за борт, доглядова операція.

Малий броньований артилерійський катер Аккерман (P174)

Спільні навчання Riverine відбуваються вдруге, Riverin-2018 проводився на ділянці між українським містом Ізмаїл та румунським Браїла.

Військово-морські сил України направили на минулорічні військові навчання два малих броньованих артилерійських катери – «Аккерман» (P174) та «Бердянск»(P175), а також навчальний катер «Чигирин» (A542) в якості штабного корабля. Ще три катера – BG16, BG17 та BG83 «Ніжин» з української сторони брали участь від Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Від румунських військово-морських сил брали участь річний монітор (малий артилерійський корабель) “Lascăr Catargiu” (F-47) та артилерійський катер Rovine (VB-180):

Riverine Берегова охорона Румунії ВМС Румунії ВМС України Дунай Морська охорона Навчання Румунія Флот