fbpx
Створено підкомітет з питань морської політики та безпеки

Створено підкомітет з питань морської політики та безпеки

Азовське море Верховна Рада Україна Чорне море

В Україні створено підкомітет з питань морської політики та безпеки.

Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на народного депутата Андрія Шараськіна.

Підкомітет було створено на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Як повідомлено, його очолив новообраний народний депутат Андрій Шараськін.

Створення підкомітету пояснили тим, що Україна має свої військово-стратегічні, економічні, науково-технічні інтереси в Азово-Чорноморському басейні та практично у всіх районах Світового океану.

Андрій Шараськін. Фото з відкритих джерел

«Україна є морською державою. Зовнішня політика України у сфері морської діяльності є невід’ємною складовою частини процесу побудови суверенної, незалежної, демократичної та правової держави», – йдеться в обґрунтуванні для створення підкомітету.

Андрій Шараськін на засіданні Комітету наголосив: «Виходячи з позицій міжнародного морського права і загальнонаціональних інтересів України в Азово-Чорноморському басейні, у Світовому океані пропонується створити підкомітет з питань міжнародної морської політики та безпеки».

«Зважаючи на ці обставини, Комітет Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва повинен виконати свою законопроєктну, організаційну та контрольну функції щодо урегулювання проблем та захисту національних інтересів України у Чорноморському регіоні та Світовому океані», – додав Андрій Шараськін.

Як зазначено, поки до новоствореного підкомітету увійшли народні депутати Соломія Бобровська та Марія Іонова. Формування складу підкомітету продовжується.

Для довідки: Шараськін Андрій Андрійович – український актор, режисер і командир роти захисників Донецького аеропорту; нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Член фракції «Голос».

Азовське море Верховна Рада Україна Чорне море