fbpx
Су-24М ЗСУ відпрацювали дозаправку у повітрі

Су-24М ЗСУ відпрацювали дозаправку у повітрі

Авіація ЗСУ ПС ЗСУ Су-24 Україна

Бомбардувальники Су-24М Збройних Сил України відпрацювали дозаправку у повітрі.

Про це інформує Мілітарний.

Екіпажі бомбардувальників Су-24М, з аеродрому Старокостянтинів, 7 бригади тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України, здійснюють дозаправку пальним у повітрі, повідомили у Командуванні ПС ЗСУ.

Дозаправка у повітрі – є важливим елементом бойової підготовки авіації, дозволяє виконувати завдання для забезпечення необхідного радіусу застосування літаків тактичної авіації, зокрема Су-24М (МР).

У 2019 році в Україні відновили можливості повітряної дозаправки бойових літаків Збройних Сил України.

У грудні того ж року, на базі бригади тактичної авіації на Хмельниччині тривали дослідні випробування відремонтованих на ДП «Миколаївський авіаційний ремонтний завод «НАРП»» уніфікованих підвісних агрегатів заправки «УПАЗ» для здійснення дозаправки літака у повітрі.

Літак-заправник Су-24М, пілотований фахівцями Державного науково-дослідного інституту ВСОВТ полковником Сергієм Чижом та підполковником Віталієм Шуляком успішно провів контактування із «сушкою», пілотованою військовими льотчиками, які мають досвід дозаправки у повітрі літаків цього типу – заступником командувача Повітряних Сил ЗС України генерал-лейтенантом Аркадієм Вашутіним та начальником авіації повітряного командування «Захід» полковником Сергієм Близнюком.

Після успішних випробувань, було повідомлено, що надалі польоти таких екіпажів з практичним виконанням дозаправки у повітрі відбуватимуться планово.

Інші льотні команди бригади теж залучать до виконання цього важливого елемента бойової підготовки, що дає змогу виконувати завдання зі збільшеним радіусом дій літаків Су-24М і Су-24МР.

«УПАЗ» – уніфікованих підвісних агрегатів заправки, що є технічним пристроєм, який встановлюється на літаках-заправниках, він призначений для дозаправки літальних апаратів у повітрі.

Надзвуковий бомбардувальник Су-24М має максимальне бойове навантаження до 8. Літак має крило з перемінною стріловидністю, яке забезпечує найкращі аеродинамічні характеристики на всіх режимах польоту, включно з надзвуковою швидкістю.

Су-24МР це надзвуковий літак-розвідник, створений на базі Су-24М, який може проводити розвідку на глибину до 400 км від лінії фронту. Для цього він оснащений РЛС бокового огляду, та камерами, це дозволяє фіксувати наземні об’єкти, зокрема фортифікаційні споруди і техніку.

Авіація ЗСУ ПС ЗСУ Су-24 Україна