fbpx
Су-27 та МіГ-29 «пробивали» оборону ЗРК С-300

Су-27 та МіГ-29 «пробивали» оборону ЗРК С-300

Авіація МиГ-29 Навчання ППО та ПРО С-300 Су-27 Україна

Винищувачі Повітряних Сил ЗС України Су-27 та МіГ-29 в ході двосторонніх навчань «пробивали» оборону ЗРК С-300.

Про це повідомила пресслужба 40-ї бригади тактичної авіації.

Навчання проходили протягом двох днів. Екіпажі здійснювали польоти за маршрутом та у зоні пілотування, польоти на групову злітаність у складі пари на малих висотах у простих та у складних метеорологічних умовах вдень.

За легендою навчань, одна сторона брала участь у проведенні наступальних дій, а інша мала дати відсіч авіаційним нальотам.

– Оскільки навчання доволі складні, від командира, його штабу, керівного складу вимагається велика концентрація уваги та використання всіх знань для перемоги над противником, – зазначив заступник керівника навчання з авіації – старший посередник полковник Сергій Голубцов.

Рішення на бойові дії приймають особисто командири та штаби бригад. Посередники лише знають дії командира частини, при якій вони задіяні у навчанні.

Українські винищувачі Су-27

Двосторонні командно-штабні навчання спочатку відпрацювали теоретично, а потім перейшли до практичного виконання з польотами винищувачів.

На теоретичному етапі навчань відбулось приведення військової частини у відповідну ступінь бойової готовності, яка визначена легендою навчань та планування бойового застосування бригади.

Зліт винищувача Су-27

Практичні дії авіації на наступному етапі включали ведення розвідки, прориву системи ППО та нанесення ударів по об’єктах противника.

Керівником навчань та посередниками була оцінена безпосередня робота керівного складу бригади, командирів авіаційних ескадрилій, штабів щодо управління бойовими діями.

Винищувач МіГ-29

Окрім вищезгаданої 40-ї бригади тактичної авіації, у тренуваннях також брали авіатори з 831-ї бригади тактичної авіації та оборонці повітряного простору з 96-ї зенітної ракетної бригади Повітряних Сил.

Крім того, пілоти відпрацювали завдання за складними видами підготовки, веденні одиночних та групових повітряних боїв зокрема.

Авіація МиГ-29 Навчання ППО та ПРО С-300 Су-27 Україна