fbpx
Співвиконавець пропонованої модернізації «Айлендів» має реєстрацію в ОРДЛО

Співвиконавець пропонованої модернізації «Айлендів» має реєстрацію в ОРДЛО

ВМС України Катери «Island» Модернізація НВК «Клівер» ОРДЛО Україна Флот

Співвиконавець пропонованої модернізації патрульних катерів типу Island – НВК «Клівер» має реєстрацію в ОРДЛО.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Дане підприємство розробляє модернізацію 400-мм радянських торпед СЕТ-72 для можливості подальшого встановлення на патрульні катери.

На офіційному сайті підприємства йдеться, що воно може виконувати всі види ремонтів авіаційних протичовнових електричних торпед АТ-1, ВТТ-1, АТ-2, УМГТ-1 та їх складових частин, а також виконує всі види ремонтів електричних торпед СЕТ-40, СЕТ-53, СЕТ-65, ТЕСТ-71, СЕТ-72, УСЕТ-80, їх модифікацій та окремих складових частин.

Аналіз сайту не показав будь яких виробничих потужностей підприємства, а адресу НВК «Клівер» вказано як Герцена 35А у Києві, де розташований житловий комплекс «Герцен Парк»:

За даними з сайту оголошень за адресою Герцена 35А розташований будинок все цього ж комплексу:

Житловий будинок за адресою Герцена 35А

Використавши Безкоштовний запит Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на сайті Міністерства юстиції України за пошуком НВК «Клівер» саме адресу вулиця Герцена будинок 35А, офіс 192 було підтверджено як дійсну для компанії.

Сама ж компанія НВК «Клівер» зареєстрована 29 січня 2020 року:

Основний вид діяльності вказаний як «46.90 Неспеціалізована оптова торгівля (основний)».

Серед засновників підприємства – діючий керівник підприємства Врублевська Оксана Анатоліївна та Алексеєнко Валерій Миколайович, останній є одним з засновників підприємства НВО «Клівер», що зареєстрований у 2007 році у місті Хрустальний (колишній Красний Луч) Луганської області.

За даними з Реєстру реєстрацію свого місця проживання він не змінив – Луганська області, місто Луганськ, квартал Ольховський, будинок 13, квартира 62, тобто на окупованій території.

НВО «Клівер» – це колишнє підприємство «Красний Луч» в однойменному місті на Луганщині, що у радянські часи випускало цивільну продукцію під торговою маркою «Кливер», а серед військової номенклатури – гідроакустичні станції типу «Бронза», «Платина» та інші.

У вигляді ПАТ «Красний Луч» проіснувало до 2006 року, коли відбулась санація підприємства і за цією ж юридичною адресою було перереєстровано Науково-Виробниче Об’єднання «Клівер», котре і продовжило профільну діяльність та розширивши її на виготовлення твердопаливних котлів.

Патрульний катер ВМСУ типу Island Р190 «Слов’янськ». Фото: АрміяInform

В підтвердження виробничої діяльності заводу на їх офіційному сайті є записи за 2010-2011 роки:

Новини на сайті НВО «Клівер»

У 2019 році 198-й Навчальний центр ВМС України замовив у НВК «Клівер» тренажер для навчального класу підготовки операторів гідроакустичних станцій, який було отримано наприкінці 2019 року.

Спеціальний автоматизований комплекс для навчального класу підготовки операторів гідроакустичних станцій

Отриманий ВМС тренажер призначений для навчання операторів гідроакустичних станцій у навчальних центрах, університетах та інших освітніх організаціях, для отримання практики ефективної роботи на таких гідроакустичних системах, як МГК-335 «Платина» та МГК-345 «Бронза», що виготовлялись заводом «Красный Луч».

Також підприємство отримало замовлення на учбово-діючі морські міни КПМ (виріб 342) та (виріб 730) для ВМС ЗС України у підприємства ТОВ «НВП «ТЕХНОКЛАСТЕР» зі складу НВК «Клівер».

За даними видання «Думская» радником у компанії НВК «Клівер» є колишній командувач ВМС ЗС України Сергій Гайдук, у період з 2014 по 2016 роки, котрого було звільнено з посади, а згодом і з військ тогочасним президентом України Петром Порошенко по причині «недоліків у виконанні службових обов’язків і низький авторитет Гайдука».

Серед неофіційних причин називається тиск громадськості, через, адже тоді чиновники ВМС гальмували міжнародне співробітництво України, а особисто Сергій Гайдук виступав проти отримання матеріально-технічної допомоги від США (мова про згадані патрульні катери типу Island та низку інших проєктів).

ВМС України Катери «Island» Модернізація НВК «Клівер» ОРДЛО Україна Флот