fbpx
Супутник ICEYE виявив 2600 одиниць техніки ЗС РФ

Супутник ICEYE виявив 2600 одиниць техніки ЗС РФ

Війна з Росією ГУР МО Космос Розвідка Супутник Україна

Українські розвідники завдяки супутнику ICEYE та контрактному доступу до бази даних сузір’я SAR-супутників провели космічну радіолокаційну розвідку близько 150 районів розташування російських військ і виявили 2600 одиниць ворожої техніки.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Розвідку проводили на тимчасово окупованих територіях України, на території РФ та навіть у союзників країни-агресора.

Військовим вдалося знайти танки, артилерію, бронемашини, вертольоти, ОТРК «Искандер», ЗРК «С-300», ЗРГК «Панцирт-С1», РЛС, понтонні переправи, катери та намети у місцях розташування підрозділів ворога.

Супутник ICEYE

«Отримані за допомогою супутника дані дозволили ефективно визначати приховане розміщення противника у лісових насадженнях, за будь-якої погоди та вночі», – розповіли у розвідці.

У ГУР МО зазначають, що отримали доступ до супутникових даних завдяки співпраці з благодійним фондом Сергія Притули.

Нагадаємо, 18 липня волонтер Сергій Притула оголосив про придбання річної підписки на дані супутників фінської компанії ICEYE для Збройних Сил України.

Повідомлялося, що Україна отримуватиме супутникові знімки в режимі, наближеному до реального часу. Це скорочує час отримання розвідданих до кількох годин.

Супутник ICEYE

Серед переваг такого рішення є й те, що супутник уже знаходиться на орбіті, а знімки одразу аналізуються та використовуються за призначенням.

Згідно з угодою, українська сторона отримує і супутник, і доступ до бази даних сузір’я супутників.

А по закінченню оплаченого доступу до бази даних супутник все одно залишається у повній власності України до кінця терміну його функціонування на орбіті.

Коштував проєкт 600 млн гривень і, за словами міністра оборони України Олексія Резнікова, цілком виправдав себе уже після двох днів роботи.

Війна з Росією ГУР МО Космос Розвідка Супутник Україна