fbpx
Супутникові знімки показують, що російські склади під Тихорецьком та Октябрським майже повністю знищені

Супутникові знімки показують, що російські склади під Тихорецьком та Октябрським майже повністю знищені

Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Росія Україна

З’явилися якісні супутникові знімки атакованих українськими дронами-камікадзе російських складів боєприпасів у Краснодарському краї та Тверській області.

Відповідні знімки оприлюднило видання «Радіо Свобода».

Видання порівняло супутникові знімки складу під Тихорецьком у Краснодарському краї, де, за даними Сполучених Штатів, зберігалися північнокорейські боєприпаси, отримані Росією від Пхеньяна.

На оприлюднених світлинах видно, що частина капонірів й будівель була зруйнована внаслідок детонації боєприпасів.

У неділю 22-го вересня, місцева влада повідомила, що на місці складу «продовжують працювати оперативні та спеціальні служби». Люди знаходять уламки боєприпасів, що розлетілися під час вибухів, за 10 кілометрів від Тихорецька.

Нагадаємо, що атака на склад під Тихорецьком відбулася рано-вранці, і, як зазначають представники місцевої влади, через падіння уламків безпілотників почалася пожежа на території, де розташовані вибухонебезпечні об’єкти.

Тоді губернатор Краснодарського краю окремо повідомив, що пожежа перекинулася на вибухонебезпечні предмети, що спричинило їхню детонацію.

Треба зазначити, що біля селища розташовані дві військові частини: в/ч 57229-41 та в/ч 01704, які використовуються Збройними силами РФ для зберігання.

За інформацією від місцевих, була атакована саме військова частина 57229-41, внаслідок чого стався сильний вибух. Цей склад привернув увагу OSINT-аналітиків, які змогли виявити активну розбудову об’єкта та його використання росіянами для зберігання північнокорейських снарядів.

Склад із боєприпасами розташований у безпосередній близькості до населеного пункту за координатами 45.8870753059881, 40.04223668781141.

Також видання «Радіо Свобода» показало знімки другого ураженого Збройними Силами України російського 23-го арсеналу Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ (ГРАУ) в селищі Октябрський Тверської області.

У північній частині арсеналу повністю вигоріла більша частина місць зберігання боєприпасів, південну частину практично не зачепила атака. Раніше неподалік від цього місця було атаковано 107-й арсенал ГРАУ в Торопці.

Нагадаємо, що склад був атакований в ніч на 21 вересня. Він розташований в 460 км від України й, порівняно зі 107-м арсеналом (5 кв/км), має меншу площу, яка складає 2.6 кв/км.

Факт сильної пожежі на арсеналі за координатами 56.359201802217775, 31.649876982142203 підтверджують і супутники NASA, які використовуються для фіксації лісових пожеж.

Боєприпаси БпА (Безпілотні апарати) Вибухи Війна з Росією Росія Україна