fbpx
Сили KFOR у Косово провели авіаційні навчання

Сили KFOR у Косово провели авіаційні навчання

KFOR Авіація Балкани Гелікоптери Косово Навчання

За повідомленням офіційного прес-релізу Сил для Косова (KFOR), у четвер, 24 лютого, місія КФОР під проводом НАТО здійснила навчальний політ у складі шести гелікоптерів хорватського, швейцарського та американського контингентів.

Навчальний політ був спрямований на стандартизацію процедур планування та виконання місій, навчальних занять під час польоту та зв’язку.

Виліт здійснено з Військового аеропорту Слатина, потім пролетіли над табором Бондстіл, Призреном, Пейєй/Печем, аеропортом Слатина та Приштиною і, нарешті, приземлилося у штабі КФОР Кемп Філм Сіті.

Гелікоптери місії KFOR у Косово на навчаннях

Під час навчального польоту, місія КФОР продемонструвала, що залишається потужною військовою силою, готовою діяти як надійний стримуючий фактор від будь-яких загроз і зберігає свої можливості для здійснення екстрених медичних польотів евакуації в будь-який час.

Постійна підготовка та навчання потрібні для того, щоб забезпечити стандартизовану роботу усіх контингентів, забезпечуючи здатність КФОР реагувати відповідно до резолюції РБ ООН 1244 на будь-які виклики безпеки чи свободі пересування швидко і ефективно з повітря або суші.

Гелікоптери місії KFOR у Косово на навчаннях

Цей міжнародний вимір розширює можливості та компетенції.

Місія KFOR була започаткована у Косово у 1999 році після бомбардування НАТО Союзної Республіки Югославії, і сьогодні у ній працює близько 3400 військовослужбовців з 27 країн-членів НАТО та країн-партнерів.

Місія КФОР відповідає за створення безпечного та надійного середовища; підтримання та координування міжнародних гуманітарних зусиль та громадянську присутність; підтримання розвиток стабільного, демократичного, багатоетнічного та мирного Косово; та підтримання розвитку Сил безпеки Косова (КФОР).

KFOR Авіація Балкани Гелікоптери Косово Навчання