fbpx
Сили оборони України підсилюють підрозділи на кордоні з Білоруссю

Сили оборони України підсилюють підрозділи на кордоні з Білоруссю

Білорусь Війна з Росією ДПСУ ЗСУ Кордон МВС Навчання НГУ Україна

Українські сили проводять злагодження та посилення підрозділів на прикордонних з Білоруссю територіях.

Наразі Держприкордонслужба зводить фортифікаційні споруди, а структурні підрозділи посилюються вогневою компонентою.

Ми й далі нарощуємо свої можливості щодо відбиття ймовірного нападу ворога зі сторони Білорусі. У комплексі зі Збройними Силами, Національною поліцією, Національною гвардією проводимо заходи щодо взаємодії структурних підрозділів ДПСУ для ефективності дій у випадку загрози. Прикордонники максимально докладають зусиль для того, щоби наша країна була захищена починаючи з кордону“, — розповів заступник Голови Державної прикордонної служби України Сергій Сердюк.

Готовність підрозділів МВС на одній із ділянок кордону перевірив заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко.

Міністром внутрішніх справ визначається та постійно здійснюється завдання щодо оперативного з’ясування в місцях дислокації потреб відповідних підрозділів системи МВС та негайного їх вирішення“, — зазначив Ігор Бондаренко.

Нагадаємо, Лукашенко та Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ.

Основою цього угруповання буде армія Білорусі.

“У зв’язку із загостренням на західних кордонах Союзної держави ми домовилися про розгортання регіонального угруповання Російської Федерації та Республіки Білорусь.Це все за нашими документами. Якщо рівень загрози досягає нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо задіяти угруповання Союзної держави. Основа (я завжди про це говорив) цього угруповання – армія, Збройні Сили Республіки Білорусь“, – сказав Лукашенко.

Військові Білорусі заряджають снаряди у танк Т-72Б під час навчань. 2022 рік. Фото: Міноборони Білорусі

Також з’явилося звернення міністра оборони Білорусі Віктор Хреніна, який підкреслив, що Білорусь не буде воювати “ані з поляками, а ні з литовцями, а ні з українцями”.

Не провокуйте нас – ми з вами воювати не збираємося. Ні з литовцями, ні з поляками, ні тим паче з українцями ми воювати не хочемо. Якщо і ви не хочете і не будете робити неправильні кроки, значить війни не буде“, – сказав він.

https://www.youtube.com/watch?v=KBCK4LynL98

Водночас у Білорусі зафіксували ешелон з військовою технікою, який прямував у бік Російської Федерації. Ешелон з розконсервованими танками Т-72А зняли на відео на залізничній станції “Орша” у Вітебській області.

Аналітики з білоруської групи “Беларускі Гаюн” зазначили, що дата зйомки – приблизно ранок 9 жовтня.

Паралельно повідомляють, що Білорусь задіє свою легку промисловість для пошиву зимової форми та іншого спорядження для російських військ.

Білорусь Війна з Росією ДПСУ ЗСУ Кордон МВС Навчання НГУ Україна