fbpx
Сили оборони захопили російську самохідну установку «Нона-СВК»

Сили оборони захопили російську самохідну установку «Нона-СВК»

Артилерія Війна з Росією Втрати Росії НОНА-К/С САУ Трофеї Україна Харківщина

На Харківщині українські захисники захопили 120 мм артилерійську установку «Нона-СВК».

Про це інформує Мілітарний.

Під час боїв за звільнення населених пунктів у Харківській області російські окупанти зазнали суттєвих втрат в техніці та живій силі.

Зокрема у селі Гусарівка Балаклейського району, було дві батальйонно-тактичні групи росіян, які підтримували загони спецпризначення армії РФ.

27 березня українські сили вибили російських окупантів з села.

Судячи з оприлюднених фото трофеями Сил оборони України у цьому бою стала велика кількість артилерії та бронетехніки і боєприпасів противника.

Були захоплені – 152 мм гаубиці МСТА-Б, машини управління на базі бронетранспортерів та МТ-ЛБ, БТР-82, Т-72Б, САУ «Нона-СВК», транспортно-заряджальна машина від важкої вогнеметної системи ТОС-1.

Доволі цікавим трофеєм можна вважати російську самохідну артилерійську установку 2С23 «Нона-СВК».

2С23 «Нона-СВК» — російська батальйонна самохідна артилерійська установка, основною зброєю якої є міномет-гармата калібру 120 мм.

Самохідка призначена для нанесення ударів по живій силі, артилерійським та мінометних батареям, ракетним установкам, броньованим цілям, вогневим засобам та пунктам управління.

Заявлено, що артустановка здатна вести прицільний вогонь без попередньої підготовки із закритих позицій та прямою наводкою. На озброєння армії Росії перебуває в межах 40 одинись таких САУ.

Сили оборони України протягом останніх днів здійснюють успішні контрнаступальні дії на сході країни в Харківській та Сумській областях.

Артилерія Війна з Росією Втрати Росії НОНА-К/С САУ Трофеї Україна Харківщина