fbpx
Сили ООС затримали бойовика «ДНР»

Сили ООС затримали бойовика «ДНР»

Війна на Донбасі Донбас Затримання ЗСУ Російська агресія Україна

Військовослужбовці Збройних сил України затримали бойовика так званої «ДНР», який намагався перетнути лінію розмежування.

Про це інформує Мілітарний.

При спробі перетину лінії розмежування, 15 вересня, військовослужбовці однієї із бригад ЗСУ, що виконують бойові завдання в районі проведення ООС, затримали чоловіка, повідомили у пресцентрі штабу ООС.

Ним виявився Артем Костенко, який у 2016 році вступив до лав незаконних збройних формувань так званої «ДНР».

Ось про що повідав нашим захисникам затриманий:

Затриманий бойовик є уродженцем Володимирівки Волноваського району, що на Донеччині.

Чоловік у 2016 році приєднався до незаконних збройних формувань Росії та проходив службу у батальйоні «Дизель» на посаді водія-механіка танку.

За словами затриманого, батальйон розташовувався в окупованому Донецьку. Члени цього формування проходили постійно навчання.

Також він розказав, що серед керівництва батальйону багато росіян, а серед бойовиків досить поширеною практикою є вживання наркотиків.

“Всі тяжкі наркотики, які існують, спробував в цій “армії”. В житті ніколи в руки голки не брав, поки не потрапив в “армію ДНР”, — розказав затриманий.

Окрім того він сказав, що шкодує про свій вчинок та запевняє, що нікого не вбивав.

Контррозвідка СБУ

Нагадаємо, що до 8 років позбавлення волі засуджено бойовика «ЛНР», викритого СБУ. На початку вересня, набрав законної сили вирок суду стосовно громадянина України, затриманого у березні 2021 року за матеріалами контррозвідки. Суд визнав його винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами). Зловмисник за власною ініціативою у травні 2014 року розпочав співробітництво з російськими окупантами.

Війна на Донбасі Донбас Затримання ЗСУ Російська агресія Україна