fbpx
Система THAAD відбила ракетну атаку на Абу-Дабі

Система THAAD відбила ракетну атаку на Абу-Дабі

THAAD Близький Схід ОАЕ ППО та ПРО ПС ОАЕ Ракетний удар Світ

Система протиракетної оборони THAAD Об’єднаних Арабських Еміратів відбила ракетну атаку на Абу-Дабі.

Про це повідомило Міністерство оборони країни.

Дві балістичні ракети були націлені на столицю країни, у результаті їх збиття ніхто не постраждав, а уламки впали поза населеними пунктами.

У відповідь багатоцільовий винищувач F-16 Повітряних сил ОАЕ завдав удар по пусковим установкам з яких запустили ракети:

Авіаудар завдали о 4:10 за єменським часом в районі поблизу Ель-Джауфі.

Це другий ракетний удар з Ємену упродовж останнього тижня, попередній завдали 17 січня і було пошкоджено нафтосфовище компанії ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company) та сталась пожежа в районі міжнародного аеропорту.

В результаті загинуло троє працівників підприємства та ще шестеро отримали поранення.

Система протиповітряної та протиракетної оборони ОАЕ вдалось перехопити значну частину удару, який окрім п’яти запущених балістичних ракет, включав дрони камікадзе.

В Міноборони ОАЕ звинувачують в атаці бойовиків Хуті з Ємену, яких підтримує Іран, а протистоїть їм урядові війська підтримувані арабською коаліцією з Саудівською Аравією та ОАЕ.

Фактично це стало першим бойовим застосуванням комплексів протиракетної оборони THAAD, які Об’єднані Арабські Емірати придбали у Сполучених Штатів у 2011 році. Дві батареї комплексів обійшлися у 3,48 млрд доларів.


Ще про ППО ОАЕ: ОАЕ замовили у Кореї ЗРК Cheongung II


THAAD (англ. Terminal High Altitude Area Defense) – американський мобільний комплекс протиповітряної оборони для висотного заатмосферного перехоплення ракет середньої дальності.

Призначений для перехоплення балістичних ракет малої дальності. Його тактико-технічні характеристики дозволяють перехоплювати цілі на більших висотах, ніж ЗРК Patriot.

Основний оператор комплексу – Сполучені Штати, що окрім своєї території розгортали THAAD або окремі елементи у Тихоокеанському регіоні, Європі, Південній Кореї на випадок застосування КНДР ракетного озброєння та Ізраїлі.

THAAD Близький Схід ОАЕ ППО та ПРО ПС ОАЕ Ракетний удар Світ