fbpx
Ситуацію на Донбасі моніторить літак RC-135V

Ситуацію на Донбасі моніторить літак RC-135V

Boeing RC-135 Авіація Донбас ПС США Світ Спостережний політ США Україна

Американський літак-розвідник Boeing RC-135V Rivet Joint з позивним HOMER19 Повітряних сил США моніторить території Донбасу та Приазов’я.

Про це інформує Мілітарний.

Інформацію щодо польоту над Україною стратегічного повітряного розвідника написав польський спотер у Twitter з ніком 360°Radar.

Літак радіолектронної розвідки Boeing RC-135V Rivet Joint рано вранці піднявся у повітря з авіабази Ханья, що на грецькому острові Крит у Середземному морі.

Близько 9-ї години ранку, після дозаправлення над Чорним морем, американський розвідник приступив до моніторингового польоту над Україною.

Політ проходить за маршрутом: Миколаїв – Мелітополь – Краматорськ – Ізюм – Полтава.

Нагадуємо, що 11 грудня у повітряному просторі України було помічено великий розвідувальний літак RC-135W Повітряних сил США.

Розвідник вилетів зі сторони Великої Британії та попрямував до України. Літак залетів до України через Волинську область. Далі розвідувальний літак RC-135W попрямував у бік Донбасу.

Літак-розвідник RC-135W ПС США над Україною. 11 грудня 2021

У 2020 році американський літак-розвідник Boeing RC-135W проводив обліт неподалік узбережжя окупованого Криму, але до України не залітав.

Раніше у повітряному просторі України розвідку проводили безпілотні літальні апарати RQ-4B Global Hawk Повітряних сил США. У квітні 2021 року поблизу окупованого Росією українського Криму працювали одразу два стратегічних безпілотних літальних апарати RQ-4B Global Hawk.

Boeing RC-135V Rivet Joint (Бортовий номер 64-14841)

Boeing RC-135 — сімейство великих розвідувальних літаків, які використовуються ПС США та Королівськими ПС Великої Британії для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації.

За основу літака взято Boeing C-135 Stratolifter, з використанням обладнання General Dynamics, Lockheed, LTV, E-Systems, та L-3 Communications. У 2005 році всі існуючі RC-135 пройшли значну модернізацію, яка включала заміну двигунів, навігаційного обладнання тощо.

Boeing RC-135 Авіація Донбас ПС США Світ Спостережний політ США Україна