fbpx
Таджикистан мобілізує 20 тисяч резервістів через події в Афганістані

Таджикистан мобілізує 20 тисяч резервістів через події в Афганістані

Азія Афганістан Світ Таджикистан

Таджикистан мобілізує 20 тисяч резервістів через події в сусідньому Афганістані.

Про це інформує Мілітарний.

Deutsche Welle повідомляє, що Міністерство оборони Таджикистану отримало доручення президента країни мобілізувати 20 тисяч резервістів для зміцнення кордону з  сусіднім Афганістаном.

У виданні зазначають, що президент Таджикистану Емомалі Рахмон 5 липня, доручив міністру оборони республіки мобілізувати 20 тисяч резервістів для подальшого зміцнення кордону між Таджикистаном і Афганістаном.

Військовослужбовці армії Таджикистану

Згідно повідомлення пресслужби президента Таджикистану, раніше Рахмон провів засідання Ради безпеки за участю керівників силових структур та правоохоронних органів. На засіданні було розглянуто питання безпеки в прикордонних районах та посилення охорони державного кордону у зв’язку із загостренням ситуації на кордоні з Афганістаном.

З огляду на загострення політичної ситуації в регіонах на кордоні Афганістану і Таджикистану, глава держави доручив членам Ради безпеки республіки, керівникам силових структур, правоохоронних органів вжити конкретних заходів щодо забезпечення безпеки держави і нації на кордоні Таджикистану та Афганістану, – йдеться в повідомленні.

З метою захисту державного кордону, було доручено посилити охорону кордону та направити додаткові військові підрозділи в необхідні райони.

Окрім того, раніше повідомлялося, що Таджикистан перекидає 3000 своїх військових на кордон з Афганістаном.

Посилення кордону із сусідньою країну відбувається на тлі наступу талібів у різних районах Афганістану.

Сили безпеки Афганістану

Нещодавній наступ талібів на півночі Афганістану, за минулі суботу та неділю призвів до втечі у Таджикистан сотень військових урядових сил цієї країни.

За інформацією таджицьких прикордонників, у ніч на 5 липня кордон перетнули 1037 афганських солдатів, ще 94 перетнули кордон за день до того.

Офіційний Душанбе повідомив, що з 20-х чисел червня у Таджикистані знайшли прихисток 1600 афганських військовослужбовців. Їм дозволили залишитися, грунтуючись на принципі гуманності і добросусідства. Більшість захоплених талібами за недавній час територій розташовані у провінції Бадахшан. Там за три дні під їхній контроль перейшли 16 з 27 районів.

Азія Афганістан Світ Таджикистан