fbpx
«Тайфун» відстрілявся на «Ширлані»

«Тайфун» відстрілявся на «Ширлані»

Артилерія Випробування КБ «Південне» Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) РСЗВ Україна

На «Ширлані» (235 Міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів) в рамках випробувань відстрілявся «Тайфун-1».

Про це повідомляє АрміяInform.

Випробувальні пуски українських реактивних снарядів калібру 122 мм «Тайфун-1» до РСЗВ «Град» відбулись напередодні.

Дослідні зразки цього озброєння розроблені ДП «КБ „Південне“ імені М. К. Янгеля» (м. Дніпро) у межах виконання відповідної дослідно-конструкторської роботи відповідно до договору із Міноборони України.

…пуски відбулися з використанням штатної бойової машини БМ-21, – розповів АрміяInform технічний керівник випробувань ДП «КБ «Південне»

Для отримання у режимі реального часу телеметричної інформації з борту реактивних снарядів, під час їхнього польоту задіяли наземний мобільний вимірювальний пункт, що також створений цим підприємством.

Наземний мобільний вимірювальний пункт

Виготовлення реактивного снаряда «Тайфун-1» відбувалося у тісній кооперації підприємств вітчизняного обороно-промислового комплексу. За озвученою інформацією, максимальна дальність «Тайфун-1» складає 40 км.

Окрім ДП «КБ «Південне», залучили Павлоградський механічний завод, ДП «ВО «Південний машинобудівний завод», ДП «НВО «Павлоградський хімічний завод», ДП «НВК «Фотоприлад», ДП «Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів» та інших виконавців.

Реактивний снаряд «Тайфун-1»

У квітні минулого реактивні снаряди випробували на максимальну дальність, а самі стрільби провели на Одещині.

Випробування 122-мм реактивних снарядів системи залпового вогню «Тайфун-1» розробки та виробництва КБ «Південне» розпочались у 2019 році, коли проводили перший етап випробувань з пусками ракети на мінімальну відстань за для перевірки роботи нового реактивного двигуна снаряду.

Заряджання реактивного снаряду «Тайфун-1»

Про розробку нових далекобійних реактивних снарядів стало відомо в ході міжнародної виставки «Зброя та безпека 2018», тоді під час відвідин заходу Секретарем Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов озвучив першу інформацію щодо цієї розробки.

Також у КБ «Південне» розказали, що окрім випробування «Тайфун-1» проводяться роботи зі створення на його базі керованого снаряду «Тайфун-1М», а також модернізованих версій принципово нових реактивних систем залпового вогню «Тайфун-2» і «Тайфун-4».

Артилерія Випробування КБ «Південне» Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) РСЗВ Україна