fbpx
Тайвань планує будівництво нових фрегатів

Тайвань планує будівництво нових фрегатів

Китайська Республіка (Тайвань) Суднобудування Флот Фрегати

Військово-морські сили Китайської Республіки (КНР) підписали контракт із компанією Jong Shyn Shipbuilding Group на будівництво двох типів легких фрегатів нового покоління.

Про це повідомляють тайванські видання.

Військово-морські сили Китайської Республіки замовили будівництво двох 2500-тонних фрегатів типу ASW та AАW, які в майбутньому мають стати серією із 12 суден.

Будівництво першої партії із двох бойових кораблів розпочнеться одразу після завершення вибору єдиної силової установки та інших деталей обох проєктів. Незважаючи на поспішний графік, Військово-морські сили Тайваню досить оптимістично налаштовані та очікують початок будівництва обох типів кораблів вже в червні, а поставку перших готових фрегатів – у жовтні 2026 року.

Нові фрегати для ВМС Тайваню

Відомо, що обидва типи фрегатів ASW та AАW водотоннажністю у 2500-тонн матимуть, згідно проєкту, корпус довжиною близько 101 метра кожен, від 12,3 до 12,6 метрів у ширину та від 3,75 до 3,9 метрів осадки.

Також, за інформацією ВМС Тайваню, вже обрана система бойового управління – це CMS-330 компанії Lockheed Martin Canada для легких фрегатів нового покоління.

У якості головної гармати для обох проєктів розглядають 76-мм артилерійську установку від OTO Melera у модифікації STRALES.

Приклад: «OTO Melara 76 mm»

Вже класична у ВМС Тайваню система протиповітряної оборони ближнього радіуса Phalanx буде останньою лінією захисту від протикорабельних ракет, однак ракетна система Sea Oryx також буде інтегрована в майбутньому, уже після процесу випробувань.

Системою ППО середнього радіуса стане комплекс TC-2N – корабельна версія вітчизняної ракети ППО середньої дальності Sky Sword II з активною радіолокаційною головою самонаведення. Ця система має стати основною системою ППО для обох типів легкого фрегату.

Однією з примітних особливостей фрегату типу AAW стане інтеграція вітчизняної вертикальної пускової установки (VLS) з 32 пусковими для ракет TC-2N. Фрегати типу ASW отримають дві бічні пускові установки з 8 пусковими для ракет, що вдвічі менше за боєзапас AAW.

Для протидії ворожим кораблям обидва типи фрегатів будуть озброєні дозвуковими протикорабельними ракетами HF-2 і надзвуковими ракетами HF-3. Фрегати типу AAW отримають 8 пускових установок для протикорабельних ракет, тоді як кожен фрегат ASW зможе нести до 16 ракет.

Через відносно невеликий тоннаж під час проєктування обох типів кораблів з самого початку довелося відмовитися від інтеграції гідролокаторів. Лише фрегати типу ASW отримають можливість застосування буксируваних гідролокаторів змінної глибини. Також лише кораблі типу ASW отримають торпедні апарати Mk.32.

Китайська Республіка (Тайвань) Суднобудування Флот Фрегати