fbpx
Тайвань придбає 12 гелікоптерів MH-60R Seahawk

Тайвань придбає 12 гелікоптерів MH-60R Seahawk

Sikorsky SH-60 Sea Hawk Авіація Азія ВМС Китайської Республіки (Тайвань) Гелікоптери Закупівлі Китайська Республіка (Тайвань) Морська авіація Світ США

Тайвань (Китайська Республіка) купить 12 протичовнових гелікоптерів MH-60R Seahawk американського виробництва.

Про це інформує Мілітарний.

Збройні сили Тайваню, 17 листопада, повідомили що для військово-морських сил закуплять 12 протичовнових американських гелікоптерів MH-60R Seahawk, – пишуть місцеві ЗМІ.

Витрати на закупівлю будуть детально описані у відкритих та конфіденційних джерелах в рамках бюджету на 2022 рік.

Про вартість купівлі такої кількості гелікоптерів, не повідомляється. Також невідомо чи у пакет закупівлі увійдуть послуги та озброєння.

В країні сподіваються, що MH-60R Seahawk не тільки посилять можливості протичовнової оборони ВМС Тайваню, але й нададуть додаткову вогневу підтримку надводним кораблям з повітря, на додаток до виконання інших завдань.

Гелікоптери дозволять швидко розгорнути морські ударні ескадрильї, що є загальноприйнятою тактикою для американських військових.

Корисне навантаження Seahawks включатиме ракети Hellfire і легкі протичовнові торпеди.

MH-60R Seahawk ВМФ США. Фото з відкритих джерел

MH-60R надійшов на озброєння ВМФ США у 2006 році. Вони замінили застарілі протичовнові машини SH-60B та SH-60F, які були обладнані детекторами магнітних аномалій. Оснащення MH-60R достатнє для ефективного виявлення надводних та підводних кораблів. Зокрема, гелікоптери мають в складі бортового обладнання і сонари.


Китайська Республіка освоює модифікацію винищувачів Viper


Також для посилення обороноздатності острова на тлі посилення тиску з боку Китаю. Тайвань виділив 1,4 мільярда доларів на закупівлю нових військових літаків наступного 2022 року.

Винищувачі F-16V Viper Повітряних сил Китайської Республіки. Листопад 2021

Виділені кошти є частиною оборонного бюджету 16,8 млрд доларів на наступний рік, затвердженого у минулий четвер 26 серпня, кабінетом президента Тайваню. Місцеві ЗМІ припускають, що країна зацікавлена ​​у отриманні американських винищувачів F-16.

Sikorsky SH-60 Sea Hawk Авіація Азія ВМС Китайської Республіки (Тайвань) Гелікоптери Закупівлі Китайська Республіка (Тайвань) Морська авіація Світ США