fbpx
Тайвань виділив кошти на закупівлю нових військових літаків

Тайвань виділив кошти на закупівлю нових військових літаків

Авіація Азія Винищувач Закупівлі Китайська Республіка (Тайвань) ПС Китайської Республіки (Тайвань) Світ

Тайвань (Республіка Китай) виділив 1,4 мільярда доларів на закупівлю нових військових літаків наступного 2022 року.

Про це інформує Мілітарний.

Запланована купівля нових військових літаків відбуватиметься для посилення обороноздатності острова на тлі посилення тиску з боку Китаю, пише The Defense Post.

Виділені кошти є частиною оборонного бюджету 16,8 млрд доларів на 2022 рік, затвердженого у минулий четвер 26 серпня, кабінетом президента Тайваню.

Хоча уряд острова не надав конкретних подробиць щодо бойових літаків, які він планується придбати, місцеві ЗМІ припускають, що країна зацікавлена ​​у отриманні американських винищувачів F-16.

Багатоцільовий винищувач F-16V

Раніше, цього року, Тайвань отримав 42 модернізованих до рівня F-16V багатоцільових винищувачів.

Літаки увійшли до складу Повітряних сил Китайської Республіки наприкінці березня 2021 року.

За контрактом 2016 року Тайвань модернізує 141 (спочатку планувалось модернізувати 142 бойових літаки, але один борт було втрачено у листопаді 2020 року) багатоцільових винищувачів F-16A/B Block 20 до 2023 року. Вартість робіт з модернізації оцінена у 3,8 млрд доларів США.

Винищувач F-16V. Фото з відкритих джерел

Тайвань планує не лише модернізацію наявного парку машин F-16, а й закупівлю нових винищувачів F-16V – у серпні 2020 року ми інформували, що Тайвань (Республіка Китай) підписав формальну угоду зі США про придбання 66 винищувачів корпорації Lockheed Martin F-16C/D (F-16V) Block 70 Viper.

Окрім того, Тайвань розпочав розробку власного винищувача нового покоління. Перший політ нового літака запланований у 2026 чи 2027 році.

Літак AIDC F-СК-1 Ching-kuo. Фото з відкритих джерел

За цей час будуть завершені науково-дослідні роботи по 24 новим технологіям, до 2024 року завершиться проєктування зовнішнього вигляду нового літака та роботи з проєктування двигуна до нього. Відома і вартість цих робіт – 59 млн доларів за вигляд літака та 310 млн за двигун.

Заплановано, що новий винищувач замінить на службі літаки F-CK-1 Ching-kuo, які розроблені місцевою компанією Aerospace Industrial Development Corporation (AIDC) та з 1994 року знаходяться на озброєнні Повітряних сил Китайської Республіки..

Авіація Азія Винищувач Закупівлі Китайська Республіка (Тайвань) ПС Китайської Республіки (Тайвань) Світ