fbpx
Тайвань випробує ЗРК Patriot на території США

Тайвань випробує ЗРК Patriot на території США

Азія Випробування ЗРК ЗРК Patriot Китайська Республіка (Тайвань) ППО та ПРО Світ США

Тайвань проведе вогневі випробування ЗРК Patriot PAC-3 (Patriot Advanced Capability-3) на території США.

Про це інформує Мілітарний.

Тайванські військові незабаром проведуть вогневі випробування ЗРК Patriot на території США, повідомляє The Defense Post.

Випробувальні стрільби для перевірки зенітно-ракетних комплексів відбудуться на ракетному полігоні армії США White Sands в штаті Нью-Мексико. Тестування буде проводитися у США лише з міркувань безпеки.

Відповідна вправа спрямована на посилення можливостей протиповітряної оборони тайванських військових через виклики, які пов’язані з китайською ракетною загрозою.

Зенітна керована ракета Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3)

Навчання проходять кожні два роки на американській території і передбачають стрільбу двома ракетами ЗРК Patriot, які мають уразити безпілотну ціль, що імітує китайську ракету середньої дальності.

Тайвань витратив більше 6 млрд доларів США на придбання шести систем PAC-3 у період з 2007 по 2021 років. Сума також включає оновлення трьох зенітних систем PAC-2 до останнього варіанту.

Зенітний ракетний комплекс (ЗРК) MIM-104 Patriot — американський зенітний ракетний комплекс розроблений та виробляється американською компанією Raytheon.

Він складається з ракети повітряного перехоплення, високопродуктивної радарної системи та декількох пускових установок.

Пускові установки ЗРК Patriot

PAC-3 (Patriot Advanced Capability-3) є останньою і найбільш досконалою модернізацією американських зенітних ракетних комплексів класу Patriot.

Весною Тайвань (Республіка Китай) отримав 42 модернізованих до рівня F-16V багатоцільових винищувачів. Літаки увійшли до складу Повітряних сил наприкінці березня 2021 року.

За контрактом 2016 року Тайвань модернізує 141 (спочатку планувалось модернізувати 142 бойових літаки, але один борт було втрачено у листопаді 2020 року) багатоцільових винищувачів F-16A/B Block 20 до 2023 року. Вартість робіт з модернізації оцінена у 3,8 млрд доларів США.

Азія Випробування ЗРК ЗРК Patriot Китайська Республіка (Тайвань) ППО та ПРО Світ США