fbpx
Тайванський F-16V впав у море

Тайванський F-16V впав у море

F-16 Авіаінциденти Авіація Азія Винищувач Китайська Республіка (Тайвань) ПС Китайської Республіки (Тайвань) Світ

Тайвань (Китайська Республіка) призупинив польоти своїх F-16 після того як один з винищувачів впав у море.

Про це інформує Мілітарний.

Командування повітряних сил Тайваню у вівторок, 11 січня, розпорядилося призупинити всі польоти винищувачів F-16, після того як один з модернізованих бойових літаків цього типу зник з екпанів радаріві над морем, повідомила CNN.

Міністерство оборони острову заявило, що одномісний винищувач F-16V у другій половині дня зник з екранів радарів під час групового тренувального польоту.

Зв’язок з ним було втрачено приблизно через 30 хвилин після вильоту з авіабази Цзяї на півдні Тайваню.

Винищувачі F-16V Viper Повітряних сил Китайської Республіки. Листопад 2021

Урядовий рятувальний командний центр повідомив, що очевидці стверджують, що бачили як літак падав у море в районі селища біля західного узбережжя острова.

У районі інциденту розгорнуто пошуково-рятувальну операцію за участю гелікоптерів та катерів берегової охорони.

Китайська Республіка у листопаді, оголосила про повну бойову готовність першої ескадрильї, укомплектованої модернізованими бойовими літаками F-16V Viper.

4-й тактичний винищувальний авіаполк (TFW) став першим полком у складі Повітряних сил Тайваню, який досяг рівня повної бойової готовності.

Програма переоснащення винищувачів Повітряних сил отримала назву Phoenix («Фенікс») та передбачає оновлення всього парку винищувачів F-16 (141 одиниця за даними на 2021 рік). Вона розрахована до 2023 року, вартість модернізації бойових літаків становитиме 3,46 млрд доларів.

У Міноборони Китайської Республіки вважають, що F-16 Viper дозволить Повітряним силам країни на рівних протистояти новітнім винищувачам J-20 Китайської Народної Республіки.

Винищувач F-16 ПС Тайваню

Нагадуємо, що у серпні минулого року, тайванський бойовий літак F-16 невдало приземлився та викотився за межі злітно-посадкової слуги на тренуваннях. Після сходу з злітно-посадкової смуги літак носом занурився в ґрунт на авіабазі Піндун.

F-16 Авіаінциденти Авіація Азія Винищувач Китайська Республіка (Тайвань) ПС Китайської Республіки (Тайвань) Світ