fbpx
Таліби сподіваються на китайський внесок у відновлення Афганістану

Таліби сподіваються на китайський внесок у відновлення Афганістану

Азія Афганістан Китай (КНР) Світ Талібан

Таліби сподіваються на значний китайський внесок у відновлення Афганістану.

Про це пише «Голос Америки».

Офіційний представник руху Сухейл Шахін висловив таку думку в ефірі телеканалу CGTN.

Він відмітив «конструктивну роль у зусиллях по встановленню миру в Афганістані» та можливість внесення свого вкладу у відновлення країни.

Китай – велика країна з величезною економікою та широкими можливостям. Я гадаю, що він може здійснити дуже значну роль у відновленні, реабілітації та реконструкції Афганістану, – сказав Шахін.

У минулі вихідні бойовики «Талібану» захопили владу в Афганістані та тепер тисячі цивільних мешканців та афганських військових намагаються залишити країну.

Гелікоптери UH60 Black Hawk Повітряних Сил Афганістану

Китайська Народна Республіка, одна з небагатьох країн, яка вирішила не евакуйовувати своїх дипломатів та працівників посольства.

У посольстві Китаю заявили, що зажадали від сторін в Афганістані забезпечити захист громадян, структур та інтересів КНР.

У минулі вихідні виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ Афганістану у зверненні по телебаченню заявив, що буде «мирний перехід влади» до перехідного уряду, який поки так і не був сформований.

Сили безпеки Афганістану

За цей час колишній віце-президент Афганістану Амрулла Салех оголосив, що він відповідно до конституції Афганістану є виконуючим обов’язків президента країни та оголосив про створення сил опору.

Антиталібський опір в Афганістані пішов у наступ з провінції Панджшере та відбив у бойовиків район Чарікан у сусідній провінції.

Ситуація в Афганістані

Взяття під контроль району Чарікар є критичним, оскільки воно знаходиться між перевалами, що з’єднують Кабул з найбільшим містом Північного Афганістану Мазар-і-Шариф через тунель Саланг.

Азія Афганістан Китай (КНР) Світ Талібан