fbpx
Танки «Булат» ЗСУ відпрацювали дії у засідках

Танки «Булат» ЗСУ відпрацювали дії у засідках

Бронетехніка ЗСУ Навчання Т-64 Танк Україна

Танкові екіпажі Т-64БМ «Булат» відпрацювали дії у вогневих засідках на противника.

Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування об’єднаних сил ЗС України.

Танкові екіпажі зі складу угрупування військ, що виконує завдання на південному напрямку, відпрацювали елементи бою та відбиття наступу противника.

Нині воїни-танкісти вдосконалюють навички переміщення і маневрування на пересіченій місцевості, зміну напрямку руху та розгортання танкових підрозділів.

Танкісти «Булатів» відшліфовують основні елементи танкового бою, також танкові екіпажі відпрацьовують дії у вогневих засідках.

«Військові навчаються завчасно й приховано розміщувати бойові машини, маючи на меті завдати противнику максимального ураження з близької відстані раптовим вогнем прямою наводкою. Це, насамперед, дозволяє перехоплювати ініціативу та створює переваги під час ведення танкового бою», – розповідає генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Т-64БМ «Булат» – основний бойовий танк, який використовується в танкових військах ЗСУ. Ця бойова машина – глибока модернізація танка Т-64Б.

Протягом останніх чотирьох років фахівці ЗІМ відремонтували після пошкоджень у зоні ведення бойових дій на сході держави та передали до українського війська понад півсотні модернізованих БМ «Булат» з покращеними тактико-технічними характеристиками.

Зокрема, на них встановили нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також прилади прицілювання та нічного бачення.

Чергова партій модернізованих танків "Булат" для ЗСУ. Жовтень 2020. Фото: Укроборонпром

Нагадаємо, у липні 2020 року ДП «Завод імені В.О. Малишева» відвантажив замовнику партію відремонтованих і модернізованих танків БМ «Булат».

У жовтні 2020 року ДП «Завод імені В.О. Малишева» відремонтував і модернізував партію танків «Булат», що надійшла з Донбасу.

Тоді були усунуті всі пошкодження бойових машин, а також проведена модернізація з заміною комплектуючих.

Бронетехніка ЗСУ Навчання Т-64 Танк Україна