fbpx
TATRA розпочала виготовлення TITUS для армії Чехії

TATRA розпочала виготовлення TITUS для армії Чехії

MRAP Nexter Systems Tatra Бронетехніка Європа ОПК Світ Чехія

TATRA розпочала виготовлення броньованих автомобілів TITUS для армії Чехії.

Про це пише Armadni Noviny.

Міністерство оборони Чехії підписало угоду на поставку бойових машин TITUS, розробки французької компанії Nexter Systems, у 2018 році.

Загальна вартість угоди – 303 млн доларів, на які впродвж 2020-2025 років буде поставлено 62 броньовані машини TITUS. Окрім поставки самих бойових машин передбачено навчання екіпажів бойових машин та технічні підтримку впродовж перших п’яти років.

Спеціальна машина на базі TITUS

Машини будуть поставлені:

  • лінійному варіанті
  • командно-штабному варіанті
  • спеціальні машини
Спеціальна машина на базі TITUS

Напередодні представили перший зразок у командно-штабному варіанті для розміщення робочих місць операторів та управлінського персоналу.

У такій версії броньована машина замінити неброньовані платформи, які перебувають на озброєнні Збройних сил Чехії та незахищені від куль і не мають протимінного захисту.

Для перевірки параметрів захисту екіпажу, передбачених контрактом, восени 2020 року було добудовано так званий вибуховий прототип, який згодом пройшов встановлені вибухові та балістичні випробування в акредитованій випробувальній лабораторії Військово-дослідного інституту Чехії (VVÚ).

Броньований корпус бронемашини TITUS на заводі Tatra Defence Vehicles (TDV)

Наразі процес оцінки та сертифікації триває і ще не завершений, однак під час випробувань не виявлено суттєвих проблем, що дало можливість розпочати виготовлення шести прототипів.

Серія прототипів включає 1 одиницю KOVVŠ (командно-штабний варіант), 1 зразок KOVS (варіант машини зв’язку), 4 зразки FEMP (машини управління артилерією). Їх виробництво завершать у другій половині 2021 року і згодом пройдуть всі необхідні випробування.

Шасі Tatra 815 з колісною формулою 6х6

В даний час перші шасі для прототипів вже є на виробничих лініях Tatra Trucks, звідси вони вирушать до Франції для комплектації броньованими кузовами в Nexter Systems. Потім  повернуться до Чехії та комплектуватимуться спеціальним обладнанням та електронікою.

TITUS – Tactical Infantry Transport and Utility System, була розроблена на шасі автомобіля Tatra T815 з колісною формулою 6х6 та вперше продемонстровано у 2013 році.

MRAP Nexter Systems Tatra Бронетехніка Європа ОПК Світ Чехія