fbpx
Таврійська бригада відбила механізований штурм на курахівському напрямку

Таврійська бригада відбила механізований штурм на курахівському напрямку

79 бригада ДШВ Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) Донецька область Європа Світ Україна

Воїни 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади відбили масовану російську атаку на Донеччині.

Відео зі знищенням російських окупантів опублікувала пресслужба бригади у своєму Телеграм каналі.

Цього разу росіяни для прориву української оборони залучили 10 одиниць бронетехніки.

Десантники повідомляють, що поблизу села Костянтинівка на курахівському напрямку окупанти кинули в штурм 9 бойових броньованих машин із піхотою за підтримки танку та автотехніки.

«У ході бою наші воїни знищили танк та 5 бронемашин, ще одну — пошкодили. А на додачу спалили ще й баггі, яке намагалось прорватись до нашого переднього краю», – повідомили в бригаді.

 

Повідомляється що в ході бою 20 загарбників загинуло, ще 23 зазнали поранень.

Українські оборонці для ураження техніки та піхоти супротивника застосовували ударні дрони та скиди з коптерів. Частина техніки була знищенна завдяки заздалегідь замінованим шляхам можливого висування ворога.

Росіяни ледь не щодня застосовують великі механізовані штурми позицій української 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Так, першого жовтня 2024 року для прориву української оборони поблизу села Костянтинівка на курахівському напрямку було залучено 19 одиниць військової техніки, зокрема танки.

Тоді що окупанти направили на штурм 11 бойових броньованих машин із піхотою за підтримки восьми танків. Однак рух колони був завчасно виявлений та зазнав вогневого ураження. В ході бою було знищено 4 танки та 2 бронемашини з окупантами.

А в кінці вересня для  масованого штурму позицій української 79-ї окремої десантно-штурмової бригади окупанти залучили 44 одиниці бойової техніки.

Загалом ворог тоді кинув у атаку 35 бойових броньованих машин з десантом за підтримки 9 танків, з яких було знищено 5 броньованих машин.

79 бригада ДШВ Війна з Росією Війна на Донбасі Втрати Росії Десантно-штурмові війська (ДШВ) Донецька область Європа Світ Україна