fbpx
Таїланд отримав партію військових вертольотів H225M

Таїланд отримав партію військових вертольотів H225M

Airbus Airbus H225 Авіація Азія Гелікоптери Королівські ПС Таїланду Світ Таїланд

Королівські Повітряні сили Таїланду отримали чотири нові багатоцільові вертольоти H225M.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Повітряні сили Таїланду.

З урахуванням цих останніх поставок кількість H225M вертольотів у країні досягла 12 одиниць.

У Лопбурі у 203-ї ескадрильї Таїланду відбулася церемонія демонстрації вертольотів із серійними номерами «20309» та «20310».

Закупівлі вертольотів проводяться в рамках програми модернізації Збройних сил Таїланду.

Вертольоти H225M Повітряних сил Таїланду. Грудень 2021. Фото: ЗМІ Таїланду

Ці чотири вертольоти поповнять Повітряні сили для виконання бойових пошуково-рятувальних операцій, пошуково-рятувальних польотів та перевезень військ.

Чотири новітні екземпляри були замовлені у 2018 році, і контракт передбачає, що Airbus Helicopters покриває технічну підтримку на місці та послуги з організації постійного управління льотною придатністю.

Вертоліт H225M – це тактичний транспортний військовий вертоліт далекої дії, розроблений на базі Eurocopter AS532 Cougar для військового використання.

Закупівля авіації

В останні роки Таїланд проводить активне посилення свої Повітряних сил новою авіацією.

Так, Таїланд став першим міжнародним замовником легких турбогвинтових штурмовиків Beechcraft AT-6 Wolverine. У жовтні Повітряні сили Таїланду отримали свій перший спеціалізований навчальний вертоліт Airbus Helicopters H135.

Компанія Korea Aerospace Industries (КАІ) у серпні заявила, що уклала угоду з Таїландом вартістю 78 мільйонів доларів на поставку двох навчально-тренувальних літаків Т-50TH. У червні Таїланд замовив для національних Королівських Повітряних сил третій транспортний літак Airbus C295W.

Також посольство Російської Федерації в Таїланді повідомило, що у березня 2021 року Таїланд отримав ще 3 багатоцільових вертольотів Ми-17В-5.

Airbus Airbus H225 Авіація Азія Гелікоптери Королівські ПС Таїланду Світ Таїланд