fbpx
Таїланд запустив свій другий військовий супутник

Таїланд запустив свій другий військовий супутник

SpaceX Азія Королівські ПС Таїланду Космос Світ Супутник Таїланд

Азійська країна Таїланд запустила свій другий військовий супутник.

Про це інформує Мілітарний.

Як повідомляє Shephard Media. Другий військовий супутник Королівських повітряних сил Таїланду був успішно запущений в космос на борту ракети SpaceX Falcon 9 з мису Канаверал, штат Флорида, 1 липня.

Запуск супутника відбувся в рамках місії Transporter-2 за програмою масових спільних запусків SmallSat Rideshare Program.

В рамках якого компанія SpaceX групами відправляє десятки невеликих супутників для різних замовників.

NAPA-2 – це супутник спостереження Землі типу CubeSat 6U, який виготовлений голландською компанією Innovative Solutions in Space. Він має роздільну здатність зображення 5 м, і він може охоплювати площу 19 км². Пристрій буде вести зйомку з висоти в 500 км. 

Основні області застосування – забезпечення безпеки повітряного простору Таїланду, боротьба з лісовими пожежами, запобігання посух і повеней. 

Наприклад, можуть бути зроблені мультиспектральні зображення для полегшення аналізу та надання інформації про зони ризику стихійних лих.

JAS 39 Gripen Королівських Повітряних сил Таїланду

Варто нагадати, що Королівські Повітряні сили Таїланду здійснять модернізацію 11 літаків JAS 39 C\D. Оновлення винищувачів відбудеться попри те, що через COVID19 оборонні витрати країни були скорочені. Вартість робіт складе близько 21,12 млн дол. (631 млн тайських батів).

Ескадрилью “Гріпенів” модернізують до рівня MS20. Раніше (у 2016-ому) такий пакет оновлень отримували літаки зі складу ВПС Швеції, а згодом – Чехії.

JAS 39 MS20 отримує можливість застосовувати ракету “Meteor” класу “повітря-повітря” та авіабомби SDB. Також літак обладнується покращеною системою РХБЗ та системою попередження зіткнення із землею (Auto GCAS).

Останнє вдосконалення є особливо актуальним для Таїланду, оскільки країна вже втратила один JAS 39C в авіакатастрофі. Буде оновлено програмне забезпечення радара PS-05/A до версії Mk.4, що дозволить суттєво збільшити дальність роботи без заміни антени.

SpaceX Азія Королівські ПС Таїланду Космос Світ Супутник Таїланд