fbpx
Тероборонівці Запоріжжя почали освоєння кулемета M240

Тероборонівці Запоріжжя почали освоєння кулемета M240

Війна з Росією Військова допомога Запоріжжя Навчання Піхотне озброєння Світ Тероборона (ТрО) Україна

Бійці тероборони Запорізького краю провели навчання з ручними кулеметами M240.

Про навчання повідомила Запорізька окрема бригада територіальної оборони.

Українські захисники освоюють стрілецьку зброю, що надходить на озброєння Сил оборони з різних країн, які підтримують нашу державу у боротьбі з російськими окупантами.

Тероборонівці зазначили, що ручний кулемет є зручним у використанні.

“В Запорізькій бригаді територіальної оборони були проведені навчання із застосування його в підрозділах. Кулемет показав себе дуже зручною, влучною зброєю, кулі потрапляють саме туди, куди задумав воїн”, – йдеться у повідомленні.

Кулемет FN MAG M240

M240 надійшов на озброєння американських військових у 1977 році, і протягом багатьох років було розроблено кілька його модифікацій.

Кулемет в базовому варіанті комплектується легкими складаними сошками на газовідвідному блоці, пістолетною рукояткою із спусковим гачком, і прикладом (дерев’яним або пластиковим).

На верхній частині ствольної коробки знаходиться відкритий приціл, на кулеметах останніх випусків також може встановлюватися кронштейн (рейка) типу Picatinny, що дозволяє ставити будь-які оптичні та нічні приціли з відповідними кріпленнями.

Ствол кулемета швидкозмінний, на ньому встановлена ​​рукоятка для перенесення, яка використовується при заміні гарячого ствола, а також полум’ягасник і мушка на високій підставі.

Живлення кулемета здійснюється за допомогою металевої стрічки (як правило, розсипної). Газовідвідний вузол розташований під стволом та має газовий регулятор для управління темпом стрілянини і адаптації до зовнішніх умов.

Бійці територіальної оборони ЗС України. Травень 2022. Фото: Командування ТРО

На сьогодні, Сили територіальної оборони Збройних Сил України досягли майже 110 тисяч особового складу.

Додатково створено понад 700 добровольчих формувань територіальних громад. Тероборона отримує не лише вітчизняну зброю, а й західні зразки.

Війна з Росією Військова допомога Запоріжжя Навчання Піхотне озброєння Світ Тероборона (ТрО) Україна