fbpx
Textron Systems завершує створення нової розвідувальної машини Cottonmouth для КМП США

Textron Systems завершує створення нової розвідувальної машини Cottonmouth для КМП США

General Dynamics Textron Systems Бронетехніка Випробування Корпус морської піхоти США ОПК Світ США

Компанія Textron Systems завершила будівництво прототипу нової колісної розвідувальної машини Cottonmouth ARV 6×6 для Корпус морської піхоти США.

Про це повідомили на сайті компанії.

Створення прототипу бронемашини було завершено за чотири місяці.

У прес-релізі зазначили, що початок будівництва дослідного зразка Cottonmouth розпочалося після масштабних випробувань прототипу транспортного засобу під назвою Alpha протягом останнього року та завершення аналізу дизайну в квітні цього року.

З моменту дебюту Cottonmouth ARV минулого року та вибору Корпусом морської піхоти США Textron Systems однією з двох компаній, які постачатимуть прототип розвідувальної машини, у компанії наполегливо працювали.

КМП США потрібне сімейство машин для оснащення своїх майбутніх легких розвідувальних батальйонів. Ці транспортні засоби мають бути легкими, високомобільними та здатними долати прибережні водні перешкоди, такі як затоки, річки та легкий прибій.

Нові машини мають заміни бронемашини LAV- 25.

Cottonmouth пройшов перший етап перевірки підрядником 1-12 серпня, який проходив у Новому Орлеані, Луїзіана.

Минулого року Корпус морської піхоти США обрав компанії Textron Systems та General Dynamics Land Systems для початку переговорів про контракт на створення нової колісної розвідувальної машини (ARV).

За вимогами морської піхоти, бойова маса колісної розвідувальної машини не повинна перевищувати 18 500 кг.

Планується придбати приблизно 500 транспортних засобів для заміни приблизно 600 LAV-25 на максимум 6,8 млрд. доларів США з поставками протягом п’яти років з дати вибору єдиного учасника, який наразі передбачається на 2024 фінансовий рік.

Cottonmouth ARV 6×6 оснащений дистанційно керованим бойовим модулем Kongsberg Protector RS4-J з 12,7-мм великокаліберним кулеметом Browning M2HB і протитанковою пусковою установкою FGM-148 Javelin.

General Dynamics Textron Systems Бронетехніка Випробування Корпус морської піхоти США ОПК Світ США