fbpx
Троє американських військових загинули внаслідок атаки безпілотника в Йорданії

Троє американських військових загинули внаслідок атаки безпілотника в Йорданії

Близький Схід Ірак Іран Королівські ПС Йорданії Сирія США Тероризм

Внаслідок атаки безпілотника на невеликий американський аванпост “Башта 22” в Йорданії загинули троє військовослужбовців, ще двадцять п’ять отримали поранення.

Про це повідомляє CNN з посиланням на американських військових.

На офіційному сайті Білого дому з’явилися слова співчуття родинам загиблих від президента Джозефа Байдена та його дружини Джилл Байден.

«Ми з Джилл приєднуємося до родин і друзів наших загиблих – і до американців по всій країні – у скорботі з приводу втрати цих воїнів у цій підлій і абсолютно несправедливій атаці. Ці військовослужбовці уособлювали найкраще, що є в нашій нації: Непохитну відвагу. Непохитність у виконанні свого обов’язку. Непохитні у своїй відданості нашій країні – ризикуючи власною безпекою заради безпеки своїх співвітчизників, а також наших союзників і партнерів, з якими ми разом боремося проти тероризму. Цю боротьбу ми не припинимо», – йдеться в повідомленні.

Крім того, американський президент пообіцяв притягнути винних до відповідальності.

Це перший випадок загибелі американських військових від ворожого вогню на Близькому Сході з початку війни в секторі Гази.

Офіційні особи заявили, що безпілотник був випущений підтримуваними Іраном бойовиками й, судячи з усього, прилетів з Сирії.

Американські війська на Близькому Сході

Сполучені Штати розмістили свій контингент у майже кожній країні Близького Сходу. Сьогодні активні військові об’єкти знаходяться у Туреччині, Сирії, Іраку, Йорданії, Кувейті, Бахрейні, Катарі, ОАЕ, Саудівській Аравії та Омані.

З початком бойових дій у секторі Гази атаки на американські об’єкти стали майже буденним явищем. У більшості атак були використані безпілотники та ракети.

Внаслідок цих атак, окрім 3 військовослужбовців американської армії, загинув один контрактор (боєць легальної приватної військової компанії).

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що Сполучені Штати не планують виводити свої війська з Іраку. Зараз чисельність військ в Іраку становить близько 2,5 тисяч осіб.

Про це повідомив прессекретар Пентагону генерала Повітряних сил США Патрік Райдер. Райдер додав, що американські війська перебувають в Іраку на запрошення уряду країни.

За його словами, йому також нічого не відомо про те, що Багдад повідомляв Міноборони про рішення вивести американські війська, та направив журналістів до Державного департаменту США для отримання інформації про будь-які дипломатичні дискусії з цього приводу.

Близький Схід Ірак Іран Королівські ПС Йорданії Сирія США Тероризм