fbpx
Тривають випробування першого KC-390 Millennium для Португалії

Тривають випробування першого KC-390 Millennium для Португалії

Embraer KC-390 Авіабудування Авіація Бразилія Випробування Європа Закупівлі Латинська Америка Португалія Світ

Компанія Embraer розпочала випробування першого транспортного літака KC-390 Millennium для Повітряних сил Португалії.

Про це повідомив бразильський виробник на своєму сайті.

Це перший із п’яти літаків, які Португалія замовляє для планового оновлення своїх збройних сил.

Наразі випробування здійснюється на заводі Embraer у Гавіао-Пейшото, штат Сан-Паулу.

Тестування зосереджені на льотних випробуваннях, які відповідають особливим вимогам португальців. За результатами тестувань літак має бути сертифікований бразильськими авіаційними органами.

Після завершення випробувань літак передадуть до Португалії і там його оснастять обладнанням стандартів НАТО. Після цього техніку сертифікує Національне аеронавігаційне управління.

У серпні 2019 року уряд Португалії підписав контракт із компанією Embraer на придбання п’яти літаків KC-390 Millennium у рамках розширення можливостей і оновлення Повітряних сил.

Контракт також включає додаткові послуги, зокрема технічну підтримку та авіасимулятор для підготовки льотного складу.

Літак KC-390 «Millennium» ВПС Бразилії. Фото: Компанія Embraer

KC-390 Millennium від бразильської компанії Embraer – це багатофункціональний двомоторний транспортний реактивний літак середньої дальності. Окрім перевезення різноманітних вантажів він може здійснювати пошуково-рятувальні операції, медичну евакуацію та дозаправляти повітряні судна у повітрі.

Літак KC-390 «Millennium». Фото: ВПС Бразилії

Літак оснащений двома турбовентиляторними реактивними двигунами IAE V2500-E5 і має авіоніку Collins Aerospace Pro Line Fusion.

Розробка літака розпочалась у 2006 році. Він мав замінити транспортні літаки C-130 на озброєнні повітряних сил Бразилії.

Літак KC-390 «Millennium». Фото: ВПС Бразилії

Перша демонстрація відбулась у 2014 році на підприємстві виробника, того ж року мав відбутися перший політ, але через затримку з інтеграцією авіоніки сталося це лише в лютому 2015 року.

Максимальна вантажопідйомність літака складає 23 тонни. При такому навантаженні KC-390 може здійснювати перельоти на відстань у 2590 км, а з корисним навантаженням у 13,3 тонни – 4800 км. Перегонна дальність польоту KC-390 Millennium – більше 6000 км.

Embraer KC-390 Авіабудування Авіація Бразилія Випробування Європа Закупівлі Латинська Америка Португалія Світ