fbpx
Центр управління польотами «Січ-2-1» розташували на Хмельниччині

Центр управління польотами «Січ-2-1» розташували на Хмельниччині

ДКАУ (Державна космічна агенція України) КБ «Південне» Космос Супутник Україна

Центр управління польотами Національного центру управління та випробувань космічних засобів для супутника «Січ-2-1» розташували на Хмельниччині.

Про це повідомив журналіст АпострофTV Олександр Мамай.

Центр управління польотами НЦУВКЗ розмістили біля міста Дунаївці (Хмельницька область).

Саме тут готуються до управління космічним апаратом «Січ-2-1».

Це супутник дистанційного зондування землі, або ж оптичної розвідки, який планують вивести на орбіту, за оптимістичними прогнозами, до кінця 2021 року, – написав Олександр Мамай

Незабаром на АпострофTV у програмі SecurityTalks покажуть розширений репортаж з Центру.

Зараз Національний центр управління та випробувань космічних засобів (НЦУВКЗ) проводить роботи з підготовки до запуску та орбітальної експлуатації космічного апарату «Січ-2-1» (КА «Січ-2-1»).

Усі роботи проводяться у відповідності до строків та обсягів робіт, які визначені організаційно-плануючими та керівними документами, що затверджені Головним конструктором космічного апарату та Державним космічним агентством.

Процес збирання супутника Січ-2-1

НЦУВКЗ виконано роботи щодо підготовки наземного інформаційного комплексу (НІК). Зокрема:

  • проведено модернізацію наземних станцій прийому інформації УНСПІ-8,2 та ПС-8,2. Працездатність станцій прийму та їх відповідність міжнародним стандартам перевірено в процесі прийму інформації від іноземних космічних апаратів ДЗЗ;
  • проведено модернізацію комплексу обробки, архівації та зберігання інформації, оновлено апаратну частину, встановлено нове програмне забезпечення, що призначено для обробки інформації від КА «Січ-2-1»;
  • відпрацьовано та перевірено шляхом практичної експлуатації наземну інформаційну систему розповсюдження та доведення до споживачів інформації ДЗЗ.

Роботи щодо підготовки наземного комплексу управління (НКУ) проводяться у відповідності до графіку виконання робіт з підготовки до запуску космічного апарату «Січ-2-1» та з урахуванням розподілу відповідальності між Головним конструктором космічного апарату та НЦУВКЗ. За рахунок бюджетного фінансування поза межами космічної програми НЦУВКЗ виконано наступний обсяг робіт:

  • проведено модернізацію та переоснащення Наземної станції управління СКТРЛ-М1;
  • закуплено та змонтовано апаратні засоби та встановлено базове програмне забезпечення Центру управління польотом КА «Січ-2-1»;
  • підготовлено та перевірено технічні засоби, що забезпечують функціонування ЦУП: система зв’язку та передачі інформації, система енергозабезпечення, інші системи.
Супутник ДЗЗ «Січ-2-1»

Розробку спеціалізованого програмного забезпечення (СПЗ) ЦУП КА «Січ-2-1» на замовлення Головного конструктора КА «Січ-2-1» здійснює «Дніпрокосмос» філія НЦУВКЗ за рахунок коштів утримання.

Виконання робіт здійснюється згідно технічного завдання та вихідних даних Головного конструктора КА «Січ-2-1».

ДКАУ (Державна космічна агенція України) КБ «Південне» Космос Супутник Україна