fbpx
Цьогоріч в Україні відремонтовано вісім військових летовищ

Цьогоріч в Україні відремонтовано вісім військових летовищ

Будівництво ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) ПС ЗСУ Україна

Цього року в Україні проведені ремонтні роботи на восьми військових аеродромах.

Про це інформує Мілітарний.

Відразу на кількох військових летовищах тривають ремонтно-відновлювані роботи злітно-посадкових смуг, стоянок літаків та руліжних доріжок, пише АрміяInform.

Про це кореспонденту інформаційного агентства повідомили в інженерно-аеродромному управлінні Командування логістики Командування Повітряних Сил ЗС України.

Загалом протягом 2021 року силами окремих інженерно-аеродромних батальйонів проведено ремонтні роботи на восьми летовищах. Ще на чотирьох тривають роботи.

Інженерні роботи на летовищі. Фото: АрміяInform

На будівництво, ремонт та експлуатацію військових летовищ, виділений фінансовий ресурс становить близько 12 % від загальної потреби. Попри це, було відремонтовано близько 35 тисяч квадратних метрів штучних аеродромних покриттів.

Військовослужбовці ремонтних бригад провели заміну, монтаж та дефектування кількох тисяч аеродромних плит, забетонували сотні квадратних метрів покриттів та виконали майже 4000 кубічних метрів земляних робіт.

Нещодавно розпочався ремонт злітно-посадкової смуги аеродрому спільного використання у Гавришівці, що на Вінниччині.

Реконструкція летовища Міноборони у Гавришівці, що на Вінниччині. Вересень 2021. Фото: АрміяІнформ

Аеродром у Гавришівці — спільного використання, є власністю Міноборони та використовується КП «Аеропорт Вінниця» спільно з бригадою транспортної авіації Повітряних Сил. Наразі на місці активно працює будівельна техніка – відбувається демонтаж плит та фрезерування наявної смуги. Найближчими місяцями планують реконструкцію основної руліжної доріжки та перону.

У березні 2021 року стало відомо, що Повітряні сили Збройних Сил України купують аеродромні плити ПАГ-14V та ПАГ-18V на 13,5 млн гривень. Міністерство оборони України закуповує цю продукцію у підрядників.

Інженерні роботи на летовищі. Фото: АрміяInform

У листопаді 2020 року було повідомлено, що у Миргороді на військовому аеродромі бригади тактичної авіації Повітряного командування «Центр» завершуються роботи з відновлення летовища.

Заміні підлягали 57 шт. аеродромних плит (ПАГ), та було нарізано понад 1000 метрів погонних швів та демонтовано 624 квадратних метрів монолітного покриття.

Будівництво ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) ПС ЗСУ Україна